БАСФ: Решения в земеделието, които създават нови възможности за инвестиции и растеж с хибридите рапица от БАСФ и Систива – 360 градуса защита от сеитба до пролетта за 3,6 лв на декар

Автор(и):  Емил Иванов
Дата: 06.09.2018      2866

Екипът на компанията стартира корпоративния продуктов и технологичен проект Роудшоу Систива, Есен 2018. Форматът беше твърде нестандартен и оригинален – Семинар на колела. Залата, оборудвана с аудиовизуална система, последна дума на дигиталната “революция”, бе част от футуристичен презентационен камион, брандиран с ключови слогани и послания на БАСФ. Необичайната платформа “навъртя” впечатляващо мащабен маршрут във всички краища на страната. В продължение на повече от 15 дни последователно бе “паркирана” на 28 специални спирки – технически бази на водещи земеделски стопани. Магнетичната визия на този презентативен комплекс, на този креативен замисъл и очакванията за новини от първа ръка, бе достатъчно силна провокация за голям  професионален интерес и многолюдно присъствие.

Такова високо ниво на маркетинг не може да няма фокус. Фокусът на това широкоформатно събитие на БАСФ бяха две новини. Едната – представянето на хибридите рапица, част от новите бизнеси и активи, наскоро придобити от БАСФ, както и резултатите и коментариите от многоплановото базисно национално изпитване в различни производствени и агроекологични условия на премиум фунгицида Систива , който е на път да промени философията в сегмента защита на житните култури от болести.

Позиционирането на рапични семена с марката БАСФ на българския пазар през това лято потвърждава целта на новия инвестиционен проект на германската компания – заемане на водещи позиции и в световната семенарска индустрия. Хибридите Елмер CL  и Сейфър са сравнително нови, разпространявани в ограничени количества на нашия пазар през последните години. В случая заслужава специално внимание голямата иновация – новата генерация рапични хибриди ИнВигор, вече успяла да оглави класациите в Северна Америка, с амбицията, претенциите и възможностите да революционизира производството на тази земеделска култура

Безспорен факт е, че Систива е технологичен пробив, прогрес в науката, доказателство за мощния капацитет на агрохимията от нов клас да се справя по безапелационен начин с болестите на житните култури. Систива е първият фунгицид в световната растителнозащитна практика, който се прилага заедно с обеззаразителя върху семената. Гарантира най-дълга защита на пшеницата и ечемика срещу почвени и семенни патогени, както и  срещу листните болести от сеитбата до пролетта. При пшеницата срещу септориоза, жълто-кафяви петна(DTR), ръжди, брашнеста мана, кореново гниене(Rhizoctonia solani), фузарийно гниене( Fisarium spp.). При ечемика: мрежести петна, ринхоспориум, ленточна болест, брашнеста мана, снежна плесен, ръжди. Този широкоформатен спектър на действие, тази гарантирана защита, тази тотална превенция от всички болести се дължи изцяло на Xemium, най-новият SDHI фунгицид на БАСФ.