Байер дефинира комплексни решения за устойчив модел на земеделие с ясна визия за дигиталното му бъдеще

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 27.02.2018      1732

На три представителни форума за иноватори – в Пловдив, Варна – Златни пясъци, и Правец, екипът на германската компания, световен лидер в агрономическата и семенарската индустрия, стартира своята търговска кампания за 2018 година.

Професионалният интерес към този информационен формат на Байер по традиция е забележително голям. Тук бе цветът на днешното модерно българско земеделие – успешни производители от всички краища на страната, дошли да чуят последните новини от своя високоавторитетен, отговорен и лоялен партньор.

Специален гост на това ключово събитие от работния календар на фирмата беше Ралица Янакиева, доскоро мениджър на дивизията Кроп Сайанс на Байер България, която продължава своето кариерно развитие в централата на компанията в Германия.

Г-н Габор Равицки, управител на Байер България и мениджър за страната на дивизията Кроп Сайанс, увери професионалната аудитория, че Байер в качеството си на световен лидер в агрохимическата и семенарската индустрия и отговорен партньор на земеделските производители изпълнява ангажирано и отговорно своя корпоративен ангажимент да формулира и предлага комплексни решения за устойчив и печеливш модел на земеделие с ясна визия за бъдещето. Днес много въпроси, на които търсят решение и българските земеделски стопани, много и различни предизвикателства, стоят на вниманието на мениджмънта на компанията. Като например: как ще изглежда земеделието след няколко години, какви промени ще настъпят през новия програмен период на ЕС? Нашата цел е, заяви г-н Равицки, по-най точния и коректен начин да предвидим динамиката, бъдещите тенденции, трендове и явления, така че българските земеделци да имат възможности и инструментариум да изграждат устойчиво производство, печеливш бизнес, който да реализира добавена стойност и сигурен инвестиционен ресурс. Една от политиките на Байер, която разполага с много информационни източници и широкоформатна професионална експертиза за анализиране на събрания материал, е да ги използва в услуга на своите милиони партньори по света.

Експертизата на Байер България с категорична сигурност твърди: през тази пролет фитосанитарната обстановка в житните култури у нас ще бъде сложна. Сюжетът е многопланов и разнопосочен. Изисква бързи решения и още по-бързи действия! Меката безснежна зима провокира допълнителна доза активност на болестотворния потенциал, който заедно с натрупания инокулум, ще усложнява епидемиологичната обстановка и ще окаже силен натиск върху есенниците. В тази сложна ситуация, според Жечо Мурзов, мениджър Продажби на Байер България, от ключово значение са мониторингът, прогнозата и диагностиката, както и адекватната стратегия за действие.

Ивелин Тончев, мениджър Техническо развитие на Байер България, съобщи най-новите резултати от прецизните опити с фунгицида Авиатор Xpro в Центъра за агроиновации на Байер в с. Горна Митрополия, област Плевен. Авиатор Xpro е с доказан позитивен ефект върху физиологичните процеси на пшеница, ечемик, тритикале и овес. Резултатите доказват по категоричен начин, че Авиатор Xpro ускорява фотосинтезата и увеличава фотосинтетичната повърхност на флаговия лист на растението. Резултатът е категоричен – 15–16% по-висок добив! Опитите в с. Горна Митрополия доказаха по убедителен начин, че ефектът от действието на Авиатор Xpro е много по-убедителен от конвенционалните ко-формулации на триазоли и стробилурини.

Ралица Янакиева съобщи новината за успешния старт на корпоративния проект на Байер Дигитално земеделие най-напред в Северна Америка, а скоро и в Европа. Новият виртуален продукт на Байер, наречен XARVIO, e качен в Google Play и беше демонстриран пред гостите по време на срещата. Огромната „машина“ Байер работи на широк фронт и стъпка по стъпка върви напред, в правилната посока!

Най-добрият начин да предвидим бъдещето е да го създадем. Това е част от философията на корпоративния мениджмънт на Байер. И много примери доказват, че това не е самоцелна, парадна фразеология. Байер изведе дигиталното земеделие от сферата на фантастиката. Това е революция, която генерално ще прекрои земеделската карта на света.