Corteva

Пикиран разсад от зеленчукови култури – ИЗК "Марица"

Автор(и):  Растителна защита ; ИЗК "Марица" – Пловдив
Дата: 27.02.2023      1100

Заявки за производство на пикиран разсад (в табли) от седем различни култури за производствен сезон 2023 г. приема Институтът по зеленчукови култури (ИЗК) „Марица“ – Пловдив на Селскостопанска академия.

Производителите могат да избират от традиционните високопродуктивни сортове домати на научното звено - „Розово сърце”, „Алено сърце”, „Идеал”. В допълнение Институтът предлага и новите сортове „Розово сияние” с розови плодове и „Дара” - с червени плодове.


Нов български сорт домати


Сорт Алено сърце


От ИЗК „Марица“ също така се предлага да бъде произведен и разсад от домати, тип чери сорт „ИЗК Аля” и два нови сорта „Мини мис” – нов сорт розово чери и „Сълзица” – нов сорт червено чери.

За производителите на пипер се предлага производство на разсад от три сорта – „Ивайловска капия”, „Сиврия 600” и „Стряма”.

От лютите сортове се залага разсад на „Джулюнска шипка 1021” и новия сорт „Руевит”.


Ивайловската капия е високопродуктивен сорт на българския пазар


Разсад от краставиците от сорт „Гергана”, тиквички от сортовете „Бистра” и „Горнооряховска“, както и от пъпешите от сорт „Победител” са другите възможности за  високопродуктивни, качествени и вкусни зеленчуци, които ще предложи ИЗК „Марица“.

Разсадът ще бъде готов за получаване през периода от края на месец април до 15 май 2023 г. Цената му с ДДС ще е 0,80 лв. на брой растение.


За контакт:

+359 879 163 343 – Русанка Гроздева

+359 878 521 634 – Мария Дириманова