Успешни технологии в царевица с иновациите на Байер КропСайанс

Автор(и):  Емил Иванов
Дата: 16.04.2015      1228

На 26 февруари екипът на Байер КропСайанс представи своето високотехнологично хербицидно портфолио в царевица на техническа среща с повече от 300 водещи производители на тази земеделска култура от страната, която се състоя в представителния хотел “Калина Палас” в Трявна. Акцентът на това професионално събитие беше ситуирането на хербицида Аденго, който получи официална регистрация през 2014 г. за употреба в нашата страна.

Част от представянето на Аденго беше презентацията на Стефан Бонисол, технически мениджър за царевица в Байер КропСайанс Франция. На срещата присъства и г-н Майкъл Мънси, регионален мениджър на Байер КропСайанс за Източна Европа. Той препотвърди корпоративните ангажименти и отговорности на германската агрохимическа компания за развитието на българското земеделие. България е целеви пазар за нас, отбеляза високият гост. И българският екип на компанията, един изключително компетентен състав, ще продължи активно да участва в модернизацията на растителната защита в страната. Инвестиционният капитал на Байер КропСайанс са иновациите, а това е ключов фактор за гарантиране здравния статус на растенията в несигурна климатична среда, изтъкна в словото си г-н Мънси.

Ралица Янакиева, мениджър на Байер КропСайанс България, заяви, че това е една много специална среща, на която присъства професионалният елит в царевичното производство на България. През новата година компанията стартира много силно на българския пазар. Целите са високи и амбициозни – иновациите на Байер да стигнат бързо до всеки български земеделски производител, подчерта г-жа Янакиева. Царевицата е една от стратегическите култури, която през 2015 г. ще бъде в центъра на особено внимание, прогнозира тя. Верни на своята корпоративна философия да предоставяме на своите партньори ексклузивна, точна и вярна информация за продуктите от нашето търговско портфолио, днес ще представим своебразна пътна карта на новия продукт Аденго. Той вече е припознат в царевичарска Европа – Франция, Сърбия, Румъния, Русия, Украйна, като фаворит в групата на почвените хербициди.

Подробностите за срещата в брой 3/2015