Екипът на АМАЛГЕРОЛ и АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС Ви пожелава Весели празници

Автор(и):  Растителна Защита, /РЗ/
Дата: 21.12.2020      367

Настоящата 2020 година ни представи много предизвикателства начело с кризата от коронавирус и се очертава като по-слаба спрямо успешната за земеделието 2019 година. Основна причина е сушата в много райони на страната, включително в Добруджа и Югоизточна България. В тези трудни времена пред всеки земеделски производител стои предизвикателството как да увеличи добива и качеството на своята продукция като същевременно запази плодородието на почвата. Отговорът е един – употребата на уникалния по състав биостимулант АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС, който действа едновременно на почвата, корените и  растенията.

Амалгерол 2020

През април месец бяха отчетени и минусови температури, което усложни допълнително ситуацията. Резултатите показаха как АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС се справя успешно със замръзването при овощни дървета и лозови насаждения. Сланата унищожава плодниците на цветните пъпки. Фермерите избегнаха тази ситуация чрез третирането с биостимуланта, който трансферира антиоксиданти в растението, с което подсилва механизма му за самозащита. Освен това продуктът стимулира хранителния метаболизъм на растенията за по-бърза регенерация и защитава реколтата.

През настоящата година АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС показа много добри резултати чрез повишаване на количеството и качеството на добива на слънчоглед и царевица. На база на дългогодишни опити, проведени в български институти и опита на земеделските производители, доверили се на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС, наблюдаваме увеличение на маслеността при слънчоглед и на олеинова киселина при високоолеинови хибриди слънчоглед.

АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС дава отлични резултати и при царевица като приложенията са едно или две в зависимост от технологията на земеделския производител. При засушаване през пролетта третирането с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС позволява на царевицата да се справи със стреса и да преодолее сушата с минимални повреди благодарение на антиоксидантите в състава на продукта. Чрез второто третиране царевицата понася по-добре засушаванията през юли и август и добивите са с 15-20%  по-високи. Дозата на приложение е 200 мл/дка.

Действието на биостимуланта беше безспорно доказано при ситуация на третиране на слънчоглед с грешен хербицид в региона на Свиленград. Фермер от региона на Свиленград заложи именно на Clearfield технология за толерантни хибриди слънчоглед. Поради допусната грешка площта от 300 дка е третирана с хербицид на база Трибенурон-метил активно вещество, който се използва за Експрес толерантни хибриди слънчоглед. Повредите са силно изразени, но фермерът заложи на двукратно приложение на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС. Само 20 дни след първото третиране с биостимуланта резултатите са налице: листната маса се е увеличила, растенията са здрави и мощни, цветът на листата е маслено зелен и няма никакви следи от пожълтяване и стрес.

През 2020 представихме продукта в нова светлина чрез един пример, който показа ключовата роля на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС при борбата с плевелите при царевица. Резултатите от поле, третирано с  хербицид в комбинация с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС, показват активно усвояване на хранителните вещества от почвата 10-15 пъти по-бързо спрямо нормални условия, защото употребата на биостимуланта увеличава многократно обема на корените. В следствие на това растенията на царевицата използват хранителните вещества и водата по-ефективно и увеличават размерите си, а плевелите усвояват по-активно хербицида, което води до по-бързото им загиване. Резултатите са изумителни – 48 часа след третирането се наблюдава видимо действие при плевелите, а след 4 дни те са почти изчезнали.

Ежегодното приложение на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС (поне 3 последователни години) води до намаляване на съпротивлението на почвата при обработването й, а това значително намалява разходната норма при обработка – спестяват се гориво, резервни части, труд и време. Повече информация по темата можете да откриете в следното видео: https://www.youtube.com/watch?v=XWtVMM-dIAg

Управителят на фирмата вносител за България, Румъния и Молдова Меди Плюс Р ООД Мария Рангелова сподели множество позитивни отзиви от употребата на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС през настоящата година и увеличение на третираните площи спрямо изминалата 2019.

АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС е многофункционален, висококачествен природен биостимулант за листно приложение при зърнени, маслодайни, овощни и зеленчукови култури, лозя и други. Ненадминатото му действие е познато на много фермери в много страни по света.

След обобщение на постигнатите резултати през 2020 година екипът на АМАЛГЕРОЛ и АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС желае на Вас и близките Ви здраве, благополучие, успех в бизнеса, надеждни партньорства и богата реколта през новата 2021 година!

Можете да откриете видеото с Първия международен онлайн семинар на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС с много интересни теми на следния линк: https://www.mediplusr.com/webinar/