Новата за България компания UPL позиционира своята растителнозащитна концепция от висок клас

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 15.08.2020      1288

Официалното представяне на новата компания се състоя в пловдивския хотел "Санкт Петербург". Събитието стана център на голям професионален интерес - тук бяха  ключови и потенциални партньори на компанията , водещи земеделски производители от страната, както и специалните гости - отговорни експерти от мениджмънта на UPL в Европа - господата Алън Дю Рю, мениджър на компанията за Централна Източна Европа, Дамир Томашевич, мениджър бизнес развитие на UPL за Балканите, Естебан Коломбо и Никола Крет, мениджъри от Европейската централа на UPL

Елеонора Маркова, управител на UPL България, представи визията на новата компания, нейната корпоративна идентичност - като глобален лидер, между първите 5 компании в световната селскостопанска индустрия, след като на 5 юни 2019 г.  Юнайтед Фосфорос Лимитед (UPL) придоби  Ариста ЛайфСайанс.

OpenAg (Open Agriculture), мисията на UPL, поясни г-жа Маркова, е ключът за обяснение на акцентите в стратегията на компанията - отворена селскостопанска мрежа, осигуряваща растеж за всички. Без ограничения, без граници! "Земеделци, производители, клиенти и потребители трябва да бъдат свързани както никога досега. Създаваме нова гъвкава хранителна система, отворена за нови връзки, отворена за нови партньорства, отворена за нови пазари и нови идеи.  Отворената селскостопанска мрежа ни дава възможност да се свързваме и да си сътрудничим по нови начини и заедно да преодоляваме предизвикателствата.  От друга страна, сътрудничеството без ограничения ни гарантира по-бързо да посрещнем предизвикателствата пред земеделците, производителите на храни и производителите. Глобалната хранителна мрежа осигурява отворен достъп до най-новите теории, информационни технологии, развойна дейност, аграрна химия, биорешения и много други. Вярата, че "всичко е възможно" ни дава сила да създаваме нови възможности за устойчив растеж,  а близостта ни с фермерите и клиентите означава, че разбираме какво искат и от какво имат нужда“, допълни Алан Дю Рю.

Една от стратегическите цели на UPL е да покаже високия многоцелеви потенциал на своя корпоративен инженеринг. Част от този мащабен проект е скоростната мобилизация, адаптацията и структурирането на стойностен експертен ресурсов капитал. Новата UPL вече демонстрира ефекта от симбиозата на силните страни на двете компании - включва се в "отбора" на най-бързо развиващите се компании в световен план.

Според оценката на г-н Дю Рю, 0penAg създава атмосфера за нестандартно мислене и подход към предизвикателства извън клишетата. За формулиране на прости решения за сложни проблеми. Динамика, бързина, нови партньорства, това са част от акцентите в поведенческия стил на UPL, индикация за широк поглед към реалността.

Нашата философия е да правим бизнес с повече партньорства, заявява Дамир Томашевич. И уточнява: UPL е широко отворена за диалог с всички участници в бизнеса. UPL разрушава граници, акумулира енергия, дефинира работещи решения за гарантиране на висок здравен статус на растенията, за по-нататъшна екологизация на растителнозащитните практики.

Новата UPL излъчва ясни послания. Компанията позиционира дългосрочна визия на своята растителна защита от нова генерация. ProNutiva е корпоративният базисен проект за гарантиране на висок здравен статус на земеделските култури при спазване на всички екологични стандарти, инструмент, който ще влияе на пазарните нагласи. ProNutiva е стратегически модел, селектиран на възможно най-високо ниво - комбинира в технологични схеми по култури конвенционална химия, биостимулатори и биопестициди. ProNutiva е добре дефинирана политика, отключва креативност и мотивация, генерира нови идеи, изстрелва растителната защита на компанията в по-висока орбита. Растителната защита на UPL сбъдва високи очаквания, тя е широкоформатна, с отношение към качеството на хранителния режим, към физиологията на растенията, разполага с  антистрес буфери и екомеханизми. ProNutiva е интегрирана растителна защита с бранда UPL, част от прецизното земеделие - новият хоризонт за формиране на постоянно защитени пространства, за устойчиво производство в условия на динамична, променяща се климатична и фитосанитарна среда за биосигурност на природната среда и хранителната верига.

Растителната защита в обединеното европейско агропространство се трансформира. UPL дава сигнал, че ще участва в тази мащабна промяна - активно, отговорно, солидарно!

 

Информация за търговския портфейл на UPL на българския пазар ше намерите в брой 2/2020 на сп. "Растителна защита"