“Апогей-91” реализира мащабен логистичен проект

Автор(и):  Весела Шишкова, Главен редактор
Дата: 19.01.2015      1882

Собственичките на бургаската фирма “Апогей-91” – Анушка Касърова, Пенка Русева и Антонина Карагьозова, откриха в местността “5-ти километър” край града супер модерно фирмено съоръжение – складово стопанство за съхранение и търговия с препарати за растителна защита, семена и торове.

Дамското трио Анушка Касърова, Пенка Русева и Антонина Карагьозова – собственички на фирмата “Апогей-91” за търговия с препарати за растителна защита, семена и торове за пореден път демонстрираха своя мениджърски талант и далновидност, своята ясна цел за устойчив растеж и стратегия за реализиране на ключовите съставки на своята бизнес политика. Показват по възможно най-убедителен начин корпоративния концептуален модел за движение в правилната посока. Динамиката на събитията, необходимостта от адекватни реакции и новаторскв идеи, според тях, изискват мотивация, висока степен на концентрация и споделена отговорност. И цялата тази среда – населена от причини и следствия, е своебразен доказателствен тест за принадлежността на “Апогей-91” към модерното земеделие с неговите характеристики – предвидимост, устойчивост и перспективност.

Складовото стопанство на “Апогей-91” е не само супер модерно, функционално и широкоформатно съоръжение. То е една перфектно работеща логистична локация, един технологичен пробив и ключов сегмент. Тази блестяща реализация сбъдва отколешна мечта на предприемчивия управленски екип на “Апогей-91” да бъде създадена многопрофилна платформа с атмосфера и възможности тук, на това място, всеки земеделски производител да направи своя информиран избор, да формулира своя печеливш работен план. Експертността, агрономическите качества и компетентностите на фирмения инженеринг са на изключително високо ниво, доказано през годините. “Апогей-91” е една от първите частни дистрибуторски формации в страната, създадена през далечната вече 1991 година.

Защо това събитие влезе в календара на бизнес активностите, стана толкова специално и надхвърли рамките на Бургаска област? Причините са няколко. То бе уважено от шефове и мениджъри на почти всички водещи мултинационални компании в агробизнеса у нас – Дю Пон, Байер КропСайанс, БАСФ, Суммит Агро, KWS, Лимагрейн, Рапул, Тиммак Агро, Ефтимиадис, Екофол. Това “звездно” присъствие бе ясен знак, че “Апогей-91” е предпочитан партньор на най-големите играчи на пазара на пестициди, семена и торове. Знак, че “Апогей-91” позиционира емблематичен продуктов агрохимически и селекционен формат, който интензифицира и модернизира аграрното производство. Новата логистична база е индикация, че “Апогей-91” разполага вече със собствена високотехнологична система за трансфер на иновации. Тук, в една изключително делова среда, всеки земеделски стопанин има пълната възможност да получи обективен информационен продукт за формиране на своя бъдещ избор.

“Апогей-91” като лидерска фирма в агробизнеса у нас официално промотира своята професионална философия. Ако искаш да си успешен, трябва да се потрудиш много, а за да се случи това в реално време, задължително трябва да бъдеш по-добър от другите. Това е базово разбиране, заявяват в един глас трите дами. И добавят: бизнесът е състезание, тръпка, предизвикателство. Едно непрестанно надбягване. Не си правим илюзии, винаги има хора, които са по-бързи или по-бавни от нас. В крайна сметка от значение е само енергията, която влагаме, изминавайки своя път...

В качеството си на човек, който много години е наблюдавал събитията в агробизнеса в страната, имам правото и привилегията да добавя още няколко щрихи към актуалното събитие – откриването на логистичната база на бургаската фирма .“Апогей-91” е със силна индувидуалност и колективен новаторски дух. Анушка, Пенка и Антонина са колоритни личности, които вървят с всички сили, без да пестят усилия. С главата напред към рисковете! Уникалността на поредния авангарден проект, реализиран от “Апогей-91”, се състои и в обстоятелството, че става дума за стъпка, която ще е печеливша за всички земеделски производители от пазарния сегмент на “Апогей-91”. Модерното земеделие изисква нови подходи, нови идеи, нови инвестиционни вложения. Логистичната база на “Апогей-91” е един много показателен пример в подкрепа на това твърдение.