Международни дни на полето 2019

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 27.05.2019      4561

За втора поредна година на опитните полета на Аграрния университет в Пловдив от 30 май до 1 юни ще се проведат международните дни на полето.

Концепцията на изложениетов Пловдив през 2019 година разширява представените участници. Освен зърнено-житните култури, водещо място ще заемат и зеленчуковите култури, широка гама от разлчини средства за растителна защита, торове и земеделска техника.

Целта на тазгодишното издание на Международните дни на полето е да започне практически обмен на информация между земеделските производители и доставчиците на съвременни технологии в аграрния сектор.

Дните на полето

Дните на полето са утвърдена новаторска платформа и място за среща на фермерите, консултантите, производителите и дистрибуторите на семена, торове, продукти за растителна защита и машини. Съвременните сортове растения, новите производствени средства, подобрените методи на култивиране, демонстрирането на селскостопанска техника на живо, както и най-новите открития в научните изследвания.

Международните дни на полето в България се провеждат близо до Пловдив на опитните полета на Аграрния университет в Пловдив, които се намират на 150 километра юго-източно от столицата София и на 1 км юго-източно от Пловдив (Цариградско шосе) в центъра на плодородната долина на река Марица – една от най-важните производствени площи на България за различни зърнени и  маслодайни култури, плодове и зеленчуци.

Организатор на събитието е IFWexpo Heidelberg, дъщерно дружество на DLG ( германското Селскостопанско Общество), който има дългогодишен опит в организирането на подобни събития в различни страни. Немското дружество е създател и на известния хановерски панаир за земеделска техника “Агритехника”. Основен партньор на международното изложение е Аграрният университет в Пловдив, разполагащ с модерна база и професионален екип.