Нови технологии и интензивни схеми за отглеждане на костилкови овощни видове

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 27.02.2019      2508

На 5 март 2019 г. в гр. Сливен  ще се проведе съвместна информационна среща – семинар с демонстрация  на НССЗ (ТОО-Сливен) и Агререн университет – Пловдив на тема: „Нови технологии и интензивни схеми за отглеждане на костилкови овощни видове“.

На семинара проф. д-р Валентин Личев, Аграрен университет – Пловдив ще запознае присъстващите с възможностите за ефективно отглеждане на овощни култури в България, както и с резитбата на костилкови овощни видове в интензивни насаждения.

Проф. д-р Валентин Личев ще направи практическа демонстрация на резитба за формиране и плододаване при дървета от костилкови овощни видове.

Експертите от ТОО (Сливен) към НССЗ ще представят възможностите за подпомагане на земеделските стопани по мерките от ПРСР 2014 – 2020.

От 13.15 до 14.00 часа ще се проведе практическа демонстрация на резитба за формиране и плододаване при дървета от костилкови овощни видове.

Срещата ще се проведе от 9.45 ч. до 14.00 ч. в гр. Сливен, кв. Речица, залата на  Културно-просветно дружество на каракачаните.

 

Програма на семинара може да видите ТУК.