Генерираме новини, създаваме перспективи, нови платформи

Автор(и):  Емил Иванов
Дата: 26.02.2018      2439

АГРЕВА – новото национално търговско представителство на пловдивската фирма Ай Ди Империал, ситуира в Стара Загора и Велико Търново визията на концептуалния си проект за интегриран подход към своите партньори – земеделските производители от страната. Светлозар Драгушев, управител на Ай Ди Империал, обяви старта на корпоративния концептуален модел за интегриран подход към партньорите на фирмата – земеделските производители от страната.

Една от целите на проекта АГРЕВА е рязко подобряване на професионалното и технологичното обслужване на производството, съобразно особеностите на климата, почвата и водните ресурси, професионалния капацитет и техническото оборудване на всяко отделно стопанство, на всеки участък. Специалистите на АГРЕВА ще изграждат индувидуални системи за анализ и подобряване на почвеното плодородие, сеитбооборот, технологии за отглеждане и защита на посевите от вредители. На финала: мониторинг на посевите и фитосанитарната среда диагностика и констатации с препоръки как най-правилно да бъде реализиран потенциалът на всяко поле.

Ще припомним, че Семенарска къща “Садово”, част от Ай Ди Империал, е една от двете частни селекционни и семенарски центрове за житни култури в България. Четирите комерсиални сорта на СК”Садово” – Аполон, Тракийка, Лазур и Зебрец, и тритикалето Мусала са премиум марки в националната сортова листа. “Рожби” на класическата генетика, те притежават “железен” имунитет – висока степен на толерантност към болестите, изключително добра пластичност. Устойчивост на всички стресови абиотични фактори. Интензивен тип, с много голям добивен потенциал. Зърното е с високи технологични и качествени показатели. Тази забележителна генетика е една от малкото оцелели крепости срещу кръстоносния поход на чуждестранната селекция по нашите земи...

СК”Садово” разполага със собствена супер модерна технологичен комплекс за комплексна подготовка на базовите семена за посев – почистване, калибриране, обеззаразяване. Доц. Марина Марчева, ръководител на селекционния проект СК”Садово”, съобщи няколко новини. През миналата година сортът Аполон е поставил национален рекорд – 1330 кг/дка. Това се е случило в производствен участък на фирма Агротрейд Комерс в с.Подем, област Плевен. Опровергана е още една фалшива новина, че сортовете на СК”Садово” са по-успешни в Южна България.

Господата Драгушеви – Иван и синовете му Светлозар и Петър, собственици на Ай Ди Империал, структурираха поредната дългосрочна визия на своя бизнес. С голяма доза сигурност може да се каже, че Драгушеви прозряха далновидно хода на събитията в родното земеделие и се подготвиха по възможно най-добрия начин. Слоганът на АГРЕВА е ЗАЕДНО ЗА ЕФЕКТИВНИ РЕШЕНИЯ! Това съвсем не е случаен избор, защото калоборацията като устойчив модел на работа, винаги им е осигурявала аванс пред конкуренцията. За последните 25 години Драгушеви са успешни във всички свои начинания. Вярно е, в много случаи рискуват и експериментират, но според тяхната философия за бизнеса, когато не рискуваш, оставаш на по-ниско ниво от това, на което можеш да бъдеш. Защото, ако искаш да си Победител, не можеш да си позволиш да се носиш по течението.