Виола АЕ: Собствен стил и мисия в земеделието на Сливенска област!

Автор(и):  Емил Иванов
Дата: 20.02.2018      2809

Новият търговски сезон на фирмата стартира на голям презентативен форум в Хисаря. Партньорите на Виола АЕ – 14 агрохимически и семенарски компании, представиха пред клиентите й – 90 земеделски стопани от региона, продуктовите си портфейли за 2018 година.

Професионалният интерес към продуктите, които представиха 14-те компании на информационната платформа в Хисаря, инициирана от Виола АЕ , беше подчертано голям и този факт съвсем не е случаен поради няколко причини. Едната от тях – внушителното и авторитетно присъствие на БАСФ, Дю Пон, Ариста ЛайфСайанс, Суммит Агро, Лимагрейн, Еуралис, Адама, Агрия, КВС Агро, Екофол, АБТ, КНС Сертис, Агредо и Панамин Агро е индикация за това, че част от дългосрочната визия на търговския проект на Виола, който през миналата година отбеляза четвърт век от създаването му, е диверсификацията на средствата за производство – пестициди, торове, биостимуланти и семена.

 Каква е професионалната мотивация за такъв подход? Земеделието в Сливенския регион е от силно интензивен тип, с многопланови характеристики и други специфични особености. Освен традиционните полски култури – пшеница, слънчоглед, рапица и кориандър, тук се отглеждат много овощни и лозови насаждения. Този широк формат предопределя наличие на предизвикателства в растителнозащитните практики, торенето и селекцията. Според специалистите на Виола АЕ създаването на конкурентна, динамична, прозрачна и висококачествена търговска среда е безалтернативна възможност, шанс и привилегия земеделските производители да направят своя информиран избор, да инвестират в правилната посока с всички гаранции за успех.

Времето доказва, че земеделските производители все повече се нуждаят от експертиза, от подкрепа за увеличаване интензитета, интегритета и устойчивостта на производството си във все по-несигурната климатична, фитосанитарна и финансова среда. Виола АЕ година подир година, стъпка по стъпка, с много труд, всеотдайност, упоритост и силна мотивация селектира и надгражда внимателно и прецизно своя корпоративен консултантски модел, базиран на високи агрономически качества и показатели, на адекватно пазарно поведение. Днес, 26 години след като стартира своето присъствие в земеделието на Сливенска област, може със сигурност да се твърди, че Виола АЕ е незаобиколим фактор при формирането и реализирането на всички концептуални стратегии за модернизация и трансформация на растениевъдството в региона.

Фирма Виола АЕ осъществи широкоформатен технологичен и пазарен пробив. Висока степен на организираност, логистичен потенциал, лесен достъп до информационния й панел, това са все неща, които правят разликата. Виола АЕ е предпочитаният партньор на земеделските производители от Сливенско. Тя се ползва с впечатляващо висок кредит на доверие. Виола АЕ е наясно, че да имаш информационен капитал, професионални компетенции, партньорска подкрепа и съпричастност, значи да можеш да задаваш посоката, да влияеш на дневния ред. А това е мисия, която Виола АЕ изпълнява коректно и отговорно, със самочувствие!