Ариста ЛайфСайънс България – „Ние култивираме просперитет!“

Автор(и):  Ариста ЛайфСайънс България
Дата: 20.02.2018      1960

За нас екипът на Ариста ЛайфСайънс България е удоволствие да Ви информираме за наше предстоящо участие за втора предна година на изложение Агра - 2018 от 21 до 25 Февруари 2018 г. в Пловдив.

Заповядайте на нашия щанд - Палата 13-К2!

 

След успешно първо участие на Международната селскостопанска изложба Агра 2017 и спечелването на престижната награда  в конкурса за Иновации в областта на селското стопанство с продукта Тализма, Ариста ЛайфСайънс България ЕООД ще вземе участие и на предстоящото издание АГРА 2018, където ще има възможността да представи на своите настоящи и бъдещи партньори и земеделски производители новото си продуктово портфолио за предстоящата 2018 г.

В стремежа да предостави на земеделските произдводители продукти с виско качество и надежност, отговарящи на нуждите и изискванията на пазара, компанията ще представи освен утвърдените и наложени вече продукти спечелили доверието им и новите предложения за предстоящата земеделски сезон.

Това са фунгицидите Силит 544 СК и Зоксис 250 СК, и биостимулатора БМ Старт.

Силит 544 СК е висококонцентрирана течна формулация съдържаща активно вещество додин 544 г/л с предпазно и изкореняващо действие срещу основните болести при овощните култури – ябълки, круши, череши, вишни, праскови, нектарини и маслини. Ефикастността на продукта не се влияе от високи и ниски температури, като формулацията позволява да се прилага и върху влажни повърхности. Бързото проникване в третираните тъкани и образуване на защитен слой осигуряват дълготрайна защита от патогените в най-критичните за културите моменти. Продукта с успех може да се използва в Програмите за интегрирана растителна защита срещу струпясване по ябълката и крушата, бяла ръжда и гномониоза при череша и вишня, къдравост при прасковата. Той може да се употребява и за ранна борба срещу болестите при набъбване на пъпките при културите, като е включен в НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА КОНТРОЛ НА ВРЕДИТЕЛИТЕ ПО ТРАЙНИТЕ НАСАЖДЕНИЯ ПРЕЗ ЗИМНИЯ ПЕРИОД при ябълка, круша, праскова.

Другият нов фунгицид за българския пазар е Зоксис 250 СК, който съдържа 250 г/л азоксистробин.  Той е широкоспектърен фунгицид с трансламинарно системно действие за контрол на голям брой болести (мани, брашнести мани, ръжди, сиво гниене, алтернариози и др.)  при зърнено-житни (включетелно ориз), бобови, зеленчукови, тиквови култури, лук, чесън, праз и артишок. Освен фунгицидния си ефект продукта има и силно изразен ефект на зеления лист – стимулира фотосинтезата и забавя стареенето на листата, което от своя страна позволява на растенията по-ефективно да използват вода и хранителни вещества.

От групата на биостимулаторите, фирма Ариста ще предложи от тази година БМ Старт, който успешно допълва гамата от вече познатите и утвърдени биостимулатори на българския пазар с уникалната си физиоактиватор техонология - Апетайзер, Тонивит и Мултолео, произведени във Франция.

Високоефективен течен биостимулатор (патентована технология) на база филтрат на екстракт от водорасли (GA 142) и микроелементи, стимулира цъфтежа, подобрява опрашването, активира синтеза на полиамини (хормоните на цъфтежа), повишава задържането и развитието на плодовете, стимулира клетъчното делене, повишава устойчивостта на растенията към стресови условия, подобрява физиологията и метаболизма на растението и способността да се усвояват и използват по успешно хранителните вещества от почвата. Коригира дефицита и доставя на растенията лесноусвоими Сяра (S), Магнезий (Mg), Бор (B), Молибден (Mo). БМ Старт е подходящ за приложение при ябълки, круши, ягоди, картофи и грах, за повишаване на количеството и качеството на добива.

 

„Ние култивираме просперитет!“