Растителна защита по образец

Автор(и):  Растителна Защита, /РЗ/
Дата: 14.02.2018      2785

Общо 23 университета бяха наградени на церемонията по връчването на наградите на най-добрите университети в България за 2017 година, която се проведе във Военния клуб в София през януари. За втора поредна година Аграрният университет в Пловдив взе приза в три специалности – Растениевъдство, Растителна защита и Животновъдство.

Три земеделски университета бяха отличени от министърът на земеделието Румен Порожанов на официална церемония по награждаване на най-добрите университети в България за 2017 година. Аграрният университет в Пловдив отново взе първите места в специалностите Растениевъдство, Растителна защита и Животновъдство. Лесотехническият университет в София се нареди сред най-добрите в направленията Горско стопанство и Ветеринарна медицина. Университетът по хранителни технологии в Пловдив също беше сред победителите със своята специалност Хранителни технологии.

„Тази награда ни задължава да постигнем още по високи резултати“, заяви Христина Янчева, ректор на Аграрния университет.

Oтличията за yниверситетите са базирани на  рейтинговата система на висшите училища в България*, която е изготвена от Министерството на образованието.

Организатор на събитието бяха „24 часа“, с помощта на „Дънди прешъс металс“, „Уникредит Булбанк“ и „Каолин“.

 

* Рейтинговата система на висшите училища в България подпомага потребителите при избор на висше училище. Актуализираното издание на системата за 2017 година съдържа информация за 51 акредитирани висши училища в България, които предлагат обучение по специалности, разпределени в 52 професионални направления. С оглед на индивидуалните интереси на  потребителите системата дава възможност да бъдат правени различни по обхват и вид класации на висшите училища по всяко едно от съществуващите професионални направления.