Нахут

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 02.02.2018      12902

Технология за отглеждане и постигане на висок здравен статус

Това е заглавието на специалното издание в отговор на растящия интерес към тази бобова култура от страна на  професионалните земеделски производители у нас.

Авторският екип – гл.ас.д-р София Петрова от Института по растителни и генетични ресурси в Садово, гл.ас.д-р Йорданка Станоева и проф.д-р Иван Киряков от Добруджанския земеделски институт в гр.Ген Тошево, предлагат на вниманието на аудиторията подробна технология за отглеждане на нахута. Специален акцент е темата за защита на културата от плевели, болести и неприятели. Не е пропуснат и моментът за използване на точния бактериален инокулант за добра фиксация на атмосферния азот.

Специалното издание се публикува с подкрепата на БАСФ, водещата компания от агрохимическия бизнес с най-голямо портфолио за гарантиране на висок здравен статус на нахута и другите бобови култури в условията на несигурна климатична и фитосанитарна среда.

Читателите на “Растителна защита” имат привилегията да получат през февруари безплатно книжката за нахута с първия брой на списанието.

нахут