Супер Добиви със Супер Премия в Добрич

Автор(и):  syngenta, България
Дата: 24.01.2018      1256

По-добра печалба с високоолеиновите слънчогледи на Синджента

През изминалата година се сблъскахме с много пазарни предизвикателства и ниски изкупни цени на слънчогледова продукция. В години като тази, високоолеиновите хибриди на Синджента са най-доброто решение за подобряване на приходите от слънчоглед. През 2017 г. голям брой земеделски производители от регион Добрич решиха да се доверят на Таленто, Експерто и Грация и хибридите им се отблагодариха по най-добрия начин – със супер добив и супер премия.

В село Паскалево, обл. Добрич фирма Био ООД заложи на пълна технология на Синджента. На поле от 600 дка, изборът попадна върху високоолеиновите Експерто и Таленто. За летящ старт на слънчогледа помогна почвеният хербицид с най-дълго последействие - Гардоприм Плюс Голд.
Впоследствие бе използван и Листего за трудните и опасни плевели бутрак и паламида.

Във фаза бутон, за защита от всички болести, които имат негативен ефект върху добивите и маслеността на слънчогледа, бе използван най-новият фунгицид на Синджента. Амистар Голд съдържа две активни вещества с различен механизъм на действие, а оттам и предпазното и лечебно действие на продукта.

Пълната технология на Синджента доведе до резулати от 370 кг на декар и значително превъзходство над конкурентни семена и технологии.

Подобни резултати имаше и при земеделската кооперация в село Бенковски, обл. Добрич – там кантарът показа 380 кг среден добив от 1000 дка площ.      

Вече трета поредна година, Синджента чрез своята Програма „Предимство“ осигурява за своите партньори-земеделски производители редица бонуси, сред които:

Добивите и премията от 2017 г. ще продължат и през 2018. Много земеделски производители имат намерението да увеличат дела на високоолеиновия слънчоглед на техните полета.