С дъх на малини

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 05.09.2017      1711

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Днес (5 септември 2017 г.) фестивалът е посветен на ароматния дъх на малините.

Производители от страната ще демонстрират различни рецепти и кулинарния изкушения с дъхавия плод. В асортимента са включени и пресни боровинки. Организаторите ще ви очакват в шатрата за дегустации на пазара между 12.00 и 14.00 часа и още веднъж между 17.00 и 18.00 часа.

И на това издание на фестивала отново ще има богато разнообразие на автентични фермерски и занаятчийски храни, представени лично от техните производители – малки семейни ферми от страната.

Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите. Производството на мнозина от тях бе подкрепено от проекта „За Балкана и хората“, изпълняван с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор на Фестивала е Фондацията за биологично земеделие Bioselena / Биоселена. Фермерският фестивал се организира в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“, който БИОСЕЛЕНА изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и Район Средец, Столична община.