DIVES - покорява по света и у нас!

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 03.08.2014      1107

Успешната история на вината от ДИВЕС започва миналата година, когато на световния винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles розе DIVES, реколта 2012, спечели Златен медал!

В началото на годината мерлото на DIVES впечетлява професионалното жури, съставено от 100 прочути сомилиери на познатото винено изложение Vinalies Internationales в Париж, състояло се от 1-ви до 5-ти март 2014г. Българският бранд DIVES е отличен със Сребърен медал в категория червени сухи вина. Сортът е Мерло, специална селекция, реколта 2012 година. Отгледан е в собствените лозя на винената компания ДИВЕС Естейт в района Поморие. Отлежава в специални за целта френски бъчви.

Мерло Барик-специална селекция, реколта 2012 се отличава с прекрасен тъмно червен цвят, с аромати на зряла череша и боровинки, примесен с шоколад, печено кафе и тютюн. Тялото е елегантно с деликатен вкус, добра плътност с меки танини и хубав дълъг финал с потенциал за отлежаване.

Най новото отличие за това ароматно вино с нежен послевкус е вече факт, на 03.04 на Винария 2014 в Пловдив, Мерло Барик Special selection, 2012, произведено от „Дивес Естейт“ ООД получава златен медал и голям почетен диплом!

За повече информация:
http://www.divesestate-bg.com