Ариста ЛайфСайънс: Гарантираме висок здравен статус на лозята с многофункционален продуктов модел от мастър клас

Автор(и):  Растителна Защита, /РЗ/
Дата: 23.08.2017      1993

В лозовия масив на Винпром Карнобат край село Венец екип на агрохимическата компания показа “на терен” пред професионална публика качествата, активностите, заряда и енергията на своя нов корпоративен модел за подхранване и защита на лозята от болести и неприятели. Форматът е много функционален – фунгициди, инсектициди и акарициди от нова генерация, биологични продукти за активиране на физиологичните процеси, препарати за подобряване действието на пестицидите и листните торове.

Срещата в село Венец, част от календара на добрите и успешни земеделски практики на Ариста ЛайфСайънс България, провокира професионалния интерес на много лозари от югоизточната част на страната, един от водещите лозарски региони. Миладин Назарков, мениджър маркетинг и продажби в Ариста ЛайфСайънс, информира професионалната аудитория, че растителната защита в лозарството е стратегически приоритет в корпоративната политика, както на мултинационалната компания Ариста ЛайфСайънс, така и на нейното дъщерно дружество в България. Имайки предвид големия потенциал на българското лозарство и динамиката на неговата ускорена модернизация, екипът на бизнес дивизията в България е дефинирала нова визия на своя технологичен и продуктов модел за борба с вредителите в лозята.

Ариста ЛайфСйънс предлага продукти специално създадени за употреба   и в лозя, като например фунгицидите Домарк, Спирокс и Димикс. С тези фунгициди безспорно се повишава нивото на защита и гарантирана сигурност срещу патогени, причинители на гъбни заболявания. В тази връзка: Ариста ЛайфСайънс предлага най-дългото портфолио инсектициди и акарициди за лозарството в България.

С придобиването на Goemar във Франция Ариста ЛайфСайънс стана втори по големина в света производител на продукти – биоактиватори на растежа, които са подходящи за употреба и в биологичните направления на производство – биопестициди и биостимуланти. На демонстрационната платформа в село Венец са използвани биостимулантите Сиаптон и БМ Старт /който ще сепредлага на пазара в България от 2018 г./. Това е ясен знак, че Ариста ЛайфСайънс разширява спектъра на действие на растителната защита, променя философията на тази ключова практика. Сиаптон активира гените, отговарящи за защитните сили на растенията срещу абиотичните фактори, ускорява формирането на аминокиселини, подпомага усвояването на нитратния азот. И още. Силвет е адювант от ново поколение. Супер омокрителят осигурява несравнимо по-добро разпределение на капката работен разтвор върху по-голяма единица повърхност на листа. Подобрява ефекикасноснстта на действие на продуктите за РЗ и подхранване употребени в комбинация с него. Продуктите употребени с него, проникват до морфологично по-сложни и трудни за достигане части на растението. Силвет е готова формулация, 100 % повърхностно активен. Продуктът позволява да се намали количеството на работния разтвор до 40%. Хикс-Чейндж е нов продукт за приготвяне на работни разтвори, понижава нивото на рН, като създава оптимални условия за действие на пестицидите и листните торове.

В допълнение още едно многозначително обстоятелство. Новата генерация на фунгициди и инсектициди на Ариста ЛайфСайънс са с креативни екологични характеристики. Технологичният формат на Ариста ЛайфСайънс за защита на лозовите насаждения, селектиран специално и за българските условия и високите професионални компетенции на работещите в бранша, е напълно структуриран и тестван, предстои неговото позициониране на пазара. Сега думата има маркетингът – този модел да стане разпознаваем и клиентът да получи правото и възможността да направи своя избор.