На Байер Агро Арена 2017: Нови възможности за устойчива защита на добивите

Автор(и):  Растителна Защита, /РЗ/
Дата: 14.06.2017      1560

На три пилотни платформи – в с.Бяло поле, област Стара Загора, гр. Кнежа и с.Попгригорово, област Добрич,  Байер показа на многолюдната професионална аудитория от цялата страна действието и ефектите на продуктовия си арсенал за устойчива защита на петте стратегически земеделски култури в България – пшеница, ечемик, слънчоглед, рапица и царевица. Екипът на списание “Растителна защита” присъства на събитието в с. Бяло поле и предлага на читателите си своя коментар за случилото се там. Както и някои любопитни факти от успешния ход на новата концепция EXTRA успех с Байер.

Г-н Габор Равицки, управител на Байер България и мениджър на страната на дивизията КропСайанс, приветства присъствието на Байер Агро Арена 2017 в с. Бяло поле – повече от 400 земеделски производители от Южна България, уважили поканата да са тук на тази много специална среща, иницирана от екипа на германската компания. Той отбеляза, че  събитията на полето са много специални. И обясни, че реалната работна обстановка на пилотната платформа дава възможност да се реализират три цели. Първата от тях – по най-добрия начин да се адаптират технологичните комплекси на Байер към конкретните потребности. По този начин компанията доказва пред широка професионална аудитория, че корпоративните технологии работят много добре срещу всички вредители в земеделските култури, независимо от сложната климатична и фитосанитарна среда. Второ. Байер показва своите последни иновации в продуктовото портфолио. И на трето място: Байер посреща своите партньори – клиенти и дистрибутори, в неформална обстановка, която предразполага към откровени разговори, обмен на мнения и  идеи, дискусии и спорове. Екипът на Байер, вкл. и специалистите от централата в София, са тук и са готови за диалог. Това е един добър начин, според г-н Равицки, за укрепване на връзките и сътрудничеството на компанията с партньорите и пазара.                            

Концепцията EXTRA Успех с Байер излъчи няколко силни послания по време на пролетните издания на Байер Агро Арена 2017. Едното от тях е, че Байер е компанията, която през тази година предлага най-много иновации за защита на петте стратегически земеделски култури в България. Което е поредната индикация, че Байер е с най-мащабен инвестиционен принос в интензификацията и модернизацията на растителната защита у нас. Означава още, че творческият гений на германския агрохимически гигант генерира нова енергия, нов идеен заряд, нов дух в корпоративния пестициден портфейл.Ключовата дума в творческата лаборатория на Байер е откривателство. Байер променя света на растителната защита, прави я по-сигурна, по-устойчива, по-ефикасна, по-безопасна. Щит срещу новите предизвикателства в световното земеделие – все по-несигурната климатична и фитосанитарна среда, в която сложна и динамична обстановка трябва да се произвежда все повече земеделска продукция. Логично е този уникален капитал с висока стойност по възможно най-бърз начин да бъде позициониран и да работи за гарантиране здравния статус на земеделските култури. Вече може с максимална доза сигурност да се твърди, че дивизията на Байер в нашата страна много активно участва в сбъдването на тази мисия.

Кулинарното шоу на Ути Бъчваров бе “гвоздеят” на забавната програма

Ути Бъчваров благодари на Байер за високата чест да демонстрира своите умения не само на TV екрана, но и в полева кухня, под открито небе. И с голяма доза артистичност, аристократично поведение, неповторим темперамент и силна емоция разпознаваемото лице на родното кулинарно изкуство “сготви” вечеря за 400 гърла – родни фермери, ценители на добрата храна.