Международната сел­ско­сто­пан­ска из­лож­ба „АГРА 2014” 4-8.03.2014

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 03.08.2014      962

Тазгодишното издание на Международната селскостопанска изложба „АГРА 2014” беше официално открито на 4 март от министъра на земедлието Димитър Греков. „АГРА”се провежда от 1992 година, в партньорство със Селскостопанската академия към Министерството на земеделието и храните, като за момента е най-големият форум на агробизнеса в Югоизточна Европа. Тази година ще бъдат представени 69 нови продукта за селскостопанския сектор, които отговарят на високите изисквания на пазара и екологичните стандарти и са орентирани към по-мащабно инвестиционно мислене.

Сред изложителите има утвърдени и познати имена. Но тук са и неизвестни още за широкия потребител производители, които идват с нови идеи, визии и продукти. Събитието дава възможност на много български представители на бизнеса да сравнят постиженията си с тези на колегите си от другите държави, да покажат най-добрите си продукти и да обменят идеи, опит, визии и да създадат нови и полезни бизнес контакти.

За трета, поредна година, в рамките на АГРА се организира Специализираната изложба за биологично растениевъдство и животновъдство „БиоАгра”, в партньорство с Фондация АВАЛОН – Кралство Нидерландия.

В рамките на АГРА се провежда и единственият в България „Конкурс за иновации“ в областта на селското стопанство, в който през 2013 г. участваха 62 иновативни чуждестранни и български продукти.