Висящи ягодови градини в Пловдив

Автор(и):  Растителна Защита, /РЗ/
Дата: 01.04.2017      2619


Специализираната изложба Цветна пролет 2017” ще зарадва посетителите си с висящи ягодови градини, японска плачеща вишна и декоративна червенолистна праскова в Международния панаир в Пловдив. Посетителите на експото, което се провежда до 2 април, могат да видят още специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари.

 

За да отглеждате ягоди не винаги е необходимо да имате градина. Балконите и терасите също са подходящи за засаждането на декоративните видове ягоди, наречени висящи. Те са много плодородни и почти до края на есента могат да радват окото ви и да красят домашния градински рай. Освен това вкусовите им качества не са за пренебрегване, част от сортовете имат едри и сочни плодове, богати на много микроелементи (фосфор, магнезий, калций), витамин С и фолиева киселина. Какви са начините за отглеждане на тези атрактивни видове ягоди, кога и как да ги засадим и има ли специфични грижи за тях могат да разберат посетителите на специализираната изложба Цветна пролет 2017”, която се провежда от 29 март до 2 април в Международния панаир в Пловдив.

Друга изненада за почитателите на декоративните растения са овощните дръвчета за украса. Такива са японската плачеща вишна и декоративната червенолистна праскова. Бодливо грозде и къпини без шипчета са другите новости на изложбата.

Общо 41 фирми предлагат традиционни и екзотични цветя, декоративни храсти и дръвчета, разсади, семена, торове, препарати, инструменти, керамични съдове и аксесоари. Силно представено е и овощарството с традиционни и нови видове плодни дръвчета. За първи път участват и разсадници от Гърция, демонстриращи средиземноморски растения.

Посетителите ще видят и експозиция от великденски яйца, за чиято украса са използвани над 20 техники. Инициативата е на Сдружението на чехи, словаци и приятели, което по този начин напомня за обичаите, свързани с големия християнски празник Възкресение Христово.

Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари  е най-предпочитаният форум от професионалистите и любителите в сферата на градинарството и озеленяването.

 

Изложението може да бъде разгледано от 9.00 до 18.00 ч., а в неделя – до 14 часа. Билетът е на цена от 3 лева, а за ученици, пенсионери и инвалиди цената е 2 лева.