В ход е информационната кампания на МЗХ за директните плащания

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 21.02.2017      1107


От 20 февруари в страната стартираха информационни срещи за разясняване на схемите по диретните плащания по кампания 2017. Тяхната цел е да запознаят земеделските производители с новостите при кандидатстване и с условията, на които да отговорят, както и с дейностите, които трябва да изпълняват, за да получат финансово подпомагане.

 

Информационните семинари се организират от Министеството на земеделието и храните и експерти от общинските служби по земеделие към ведомството ще разясняват начините за кандидастване по директните плащания в настоящата земеделска кампания.

Заявленията за подпомагане през 2017 година ще се приемат от 1 март и до 15 май. Общо 20 са схемите за директни плащания, които ще бъдат отворени за бенефициенти през тази кампания. Финансовият ресурс, който ще бъде разпределен по тях, е приблизително 1,5 млрд. лв.

Стопаните, които нямат възможност да присъстват на срещите, могат да се консултират и да получат информация на място в Министерството на земеделието и храните или в общинските служби към МЗХ.

Графикът с местата и часът на провеждане на срещите може да намерите ТУК