Слънчогледови хибриди и растително-защитни програми за всяка ферма

Автор(и):  syngenta, България
Дата: 15.02.2017      1758

През 2017 г. Синджента прави поредна стъпка напред в обогатяване на своята продуктова листа в слънчоглед, както с нови хибриди, така и с нови продукти за растителна защита.

Като една от водещите компании в слънчогледа, Синджента полага усилия да предоставя на производителите нови продукти и завършени технологии за повишаване на добивните резултати във всички технологии - Конвенционална; Клиърфйлд®; Клиърфйлд® Плюс и Експрес®. Хибридите, които предлагаме на Българският пазар, са адаптирани за условията на страната като това ги прави водещи по добивен потенцал и масленост.

За 2017 г. фирмата ще предлага добре познатите и най-продавани Клиърфйлд® хибриди НК Неома и НК Адажио. Към тях вече може да се добави и новото предложение СИ Диамантис, хибрид с ненадминат добивен потенциал, подходящ за различни почвено климатични условия. Характерна за СИ Диамантис е неговата толерантност към стресови условия, която го определя като хибрид подходящ за отглеждане във цялата страна.

При Клиърфйлд® Плюс хибридите ще се предлагат познатите вече СИ Бакарди CLP и СИ Неостар CLP. СИ Бакарди CLP е средно ранен хибрид, който е адаптивен към условията на средата, и е подходящ както за интензивно, така и за екстензивно отглеждане. СИ Неостар CLP е също средно ранен хибрид, който се отличава с потенциала си за висок добив и високо маслено съдържание (50%) при интензивни условия на отглеждане. Постигнатите резултати през 2016 г. повишиха значително интереса към Клиърфйлд® Плюс хибридите и през новата 2017 г. очакваме значително увеличаване на площите с тях. Като иновативна компания Синджента отговаря на нуждите на производителите с последно поколение генетика за хибриди с по-висок добивен потенциал в комбинация с висока масленост. Имено в този развиващ се сегмент на Клиърфйлд® Плюс хибридите е и последното ни предложение: СИ Академи CLP – хибрид със стабилен добивен потенциал, толерантен на засушаване и стресови условия. От Експрес® хибридите Синджента и през тази година ще предлага Сумико НТС и Субаро НТС. Два хибрида, придобили популярност през последните две години поради отличното си представяне както по отношение на добива, така и по отношение на маслено съдържание. Сумико НТС със своя потенциал за масленост (52%) се наражда на първо място по този показател в листата на Синджента. Субаро НТС е хибрид със стабилни и високи добиви, подходящ за отглеждане в стресови условия и сухи климатични райони.

Добре познатият хибрид НК Конди, както и хибридите СИ Аризона и СИ Кадикс ще са във фокуса при конвенционалните хибриди. НК Конди, ненадминатият по добивност и масленост през годините хибрид, си партнира успешно със СИ Аризона, като и двата хибрида имат висок добивен потенциал и маслено съдържание (52%). СИ Аризона, със своята пластичност по отношение на условията на средата, е блестящо представящ се хибрид в цяла България. Високите добиви и масленост, плюс толетрантността на хибрида към раси Синя китка до F, както и към стресови условия, обясняват големия интерес на производителите към него. В зависимост от спецификата на своя район производителите вече имат възможност да подберат правилния за тях хибрид.

В допълнение към отличната си генетика Синджента предлага и завършени Програми за растителна защита, адаптирани за всички технологии. За постигането на оптимални резултати, върхови добиви и висока масленост производителите могат да разчитат на програми за растителна защита от Синджента. Програмите от Синджента се отличавт с висока селективност, надеждност, лесни за приложение продукти и с оптимална рентабилност. Технологията включва почвен хербицид - Гардоприм® плюс Голд за чист старт на културата, вегетационен хербицид - Фузилад форте® за контрол на житни плевели и балур от коренища, както и Листего® при Клиърфйлд® хибриди срещу всички раси на Синя китка и проблемните плевели бутрак и паламида. От тази година технологията е надградена и с фунгицид -  Амистар® Голд за контрол на основните болести по слънчогледа – Фома, Фомопсис и Склеротинийно гниене по питата. През годините технологията от Синджента се е доказала като ненадмината в ефективността и селективноста си. Гардоприм® плюс Голд  се представя отлично и на земеделските производители често не им се налага вегетационна корекция, независимо каква технология хибриди засяват на техните полета. Гардоприм® плюс Голд  е почвен хербицид без аналог на българския пазар по отношение на спектъра на контролираните плевели (едногодишни житни и широколистни плевели) и продължителността на последействие. Основното третиране след сеитба преди поникване на културата с почвения хербицид Гардоприм® плюс Голд има доказана висока ефикасност за контрола на плевелите. При второто хербицидно третиране, в зависимост от нуждите и конкретния случай, се прилагат вегетационните хербициди Фузилад форте® или Листего® при Клиърфйлд® хибриди.

Всички продукти на Синджента може да видите ТУК

Можем да ви уверим, че иновативният подход на Синджента ще продължи и занапред, като в момента се изпитват нови технологии, които скоро ще бъдат предоставени на българските производители. Уверено можем да твърдим, че Синджента е там, където е нужна на производителите - до тях във всеки един момент и сегмент.

Екипът на Синджента ви пожелава един успешен сезон.

За повече информация се обръщайте към специалистите на Синджента България ЕООД по региони, на телефон 02/800 4000, или на E-mail: bulgaria.office@syngenta.bg