Суммит Агро: Стартираме със страхотен заряд и нова енергия!

Автор(и): 
Дата: 06.03.2014      1883

Доц. д-р Мирослав Титянов приветства ключовите партньори на компанията – шефовете на търговските дистрибуторски фирми от страната. Той им благодари за подкрепата и помощта, които се оказаха много ценни за това Суммит Агро да направи мащабен пазарен пробив през миналата година. Този мощен двигател – националният дистрибуторски екип, уверен е доц.Титянов, ще ни съдейства и през 2014 да генерираме растеж на пълни обороти, да направим нещо запомнящо се!

Президентът на Суми Агро Европа г-н Влодек Влеклик заяви, че за него е чест и привилегия да бъде част от тази много специална среща с високоавторитетната аудитория, която активно участва в позиционирането и реализирането на търговския проект на Суммит Агро. Той декларира личната си убеденост и сигурност за желанието, мотивацията и високите агрономически и търговски компетенции на българския екип на Суммит Агро за увеличаване индекса на успеваемост. Търговската стратегия, според оценката на президента, е много добре дефинирана и селектирана, тя е супер иновативна и силно конкуретноспособна. Г-н Влеклик остава с впечатлението, че новият земеделски сезон в България е натоварен с високи очаквания и вълнуващи предизвикателства, а това означава, че екипът на Суммит Агро ще има много работа...

Големият шеф запозна присъстващите с организационната структура и търговския профил на Суми Агро Европа, част от мултинационалната компания Сумитомо Корпорейшън. Централата е базирана в Лондон, стратегическите търговски интереси са съсредоточени на Стария континент, където в отделните страни оперират дъщерни фирми. Част от бизнеса е ориентиран в посока Южна Америка. Годишният търговски оборот надхвърля 1 млрд.евро. Търговската доктрина на Суми Агро Европа включва няколко локации. Една от тях е сътрудничеството с голямата италианска компания Сипсам, която е изключително популярна и с много пазарни позиции в страните от Бенелюкс, Англия и Испания. Сипсам продава продукти на Суми Агро Европа, респективно Суми Агро Европа продава продукти на Сипсам.

Като част от мегакомпанията Сумитомо Корпорейшън, Суми Агро Европа има привилегията да работи с корпорациите от групата, притежава правата да разпространява техни открития и иновации. Динамика в бизнеса на Суми Агро Европа внасят и многофакторните партньорски контакти с много японски фирми от агрохимическата индустрия – Нипон Сода, ISK, Нисан Кемикъл, Нихон Нояку, Митсуи Кемикъл ... В случая е важно да бъде отбелязано, че Суми Агро Европа има собствен отдел за създаване на нови продукти. Тази изключителна пластичност на корпоративния инженеринг, гъвкавостта на партньорските схеми, умните и далновидните решения, инструментариума за трансфер на иновации променят средата по градивен начин и осезателно движат нещата в правилната посока. Суми Агро Европа е един супер успешен модел, модел с кауза – по-глобални, по-гъвкави, по-ангажирани, по-печеливши! Доц. Титянов и продуктовият мениджър торове и семена Иван Михов ситуираха пред важната аудитория търговското портфолио на Суммит Агро за новия сезон, включващо продукти за растителна защита, семена и торове.

х х х

През миналата година Суммит Агро направи качествен скок на пазара в страната, което се превърна в събитие за агрохимическите и семенарските бизнес среди. Новата стратегическа концепция, внедрена от доц.Титянов, проработи на висока скорост и изстреля бизнеса на компанията в нова орбита. Това е един проект с ангажирани подръжници и съмишленици, един успял проект, който през тази година се надгражда. Днес Суммит Агро е комплексен доставчик на висококачествени, оригинални продукти за растителна защита, семена и торове. Широкият кръг на търговските партньорства дава възможност за формиране на широкоспектърни портфолиа, за включването в тях на иновативни решения, креативни предложения, върхови технологични постижения. Високопрофесионалната дистрибуторска мрежа, отличната логистика и гъвкавите ценови оферти допълват търговския модел на Суммит Агро. Каузата “ДА БЪДЕМ НАЙ-ДОБРИТЕ!” придобива ясна визия. Доц.Титянов е успешен мениджър, но независимо от този неоспорим факт по всеки повод доуточнява, че успехът на един мениджър не зависи само от формулата 90 % труд и 10 % късмет, а и от това до колко може да изгради силен екип, с който да работи. Защото личният успех е тясно свързан с успеха на екипа.

Ако се вгледаме по-внимателно в хората зад успешния бранд, ще забележим, че това са професионалисти от висок ранг, с голям експертен потенциал. Хора с опит и знания, проактивност, комуникативност, способни да сътворяват идеи, да мислят и да действат резултатно и ефективно извън стандартните рамки. Жадни за нови победи! /РЗ/