Extra успех с Байер: Проект с нов хоризонт и заряд, с нова динамика и цели

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 09.02.2017      1507


На три регионални срещи – във Варна, Поморие и Правец, екипът на германската агрохимическа и семенарска компания позиционира пред земеделската общност от страната своя широкоформатен търговски проект EXTRA УСПЕХ С БАЙЕР, базиран на голям брой иновации в продуктовото портфолио, лоялно партньорство и корпоративен инструментариум за диалог в реално време, който ще генерира допълнителна енергия в бизнес кампанията през 2017 година. Пазарното лидерство на фирмата ще гарантира и печалбата на производителите, направили своя избор да работят с Байер.

 

Екипът на списание Растителна защита” присъства на техническата среща на Байер в Гранд хотел Интерационал”, емблемата на курорта Златни пясъци” край Варна. Повече от 600 големи земеделски производители от Североизточна България – Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище и Разград, и дистрибутори от страната имаха привилегията да получат първи ексклузивна информация за търговската стратегия на Байер през пролетта на 2017 година.

Мениджерът за страната и управител на Байер България, Габор Равицки, , поздрави лично професионалната аудитория, уважила ключовото събитие от бизнес календара на компанията. Управителят на дивизията акцентира на факта, че Байер е компанията, движена напред от иновациите!” Мисията на нашия екип, заяви той, е да намерим най-краткия път, за да стигнат тези иновации възможно най-бързо до фермерите от страната. Дългосрочното партньорство е една от базовите политики, чрез която разбираме от какво се нуждаят земеделските производители, за да защитят високоефективно здравния статус на своите посеви и насаждения, да произвеждат повече и по-качествена продукция с нашите продукти, да направят труда си рентабилен и печеливш. Другият момент в пазарната ни стратегия, обобщи г-н Равицки, са високото качество на информацията и комуникацията, които са в основата на дефиницията за коректен, точен и икономически защитен избор на земеделските производители. Според компанията в България всеки трети фермер използва продуктите на Байер, което е индикация за голямо доверие. Амбицията ни е нашият нов проект за 2017 година EXTRA УСПЕХ С БАЙЕР да се превърне в проект с ангажирани подръжници”, подчерта в изказването си Габор Равицки.

Елеонора Маркова, маркетинг мениджър на Байер България, сподели с многобройното присъствие, че чувството на респект към професията земеделец е много специално! Земеделието е начин на живот, изпълнен с много предизвикателства. Ако земеделецът има проблеми, цялата държава има проблеми!

 

Байер е компанията, движена от иновациите!

През миналата година Байер откри първия в България многоцелеви център за агроиновации. Платформата на 50 дка, технологично обзаведена с най-модерните съоръжения и техника край плевенското село Горна Митрополия, осигурява бърза писта за адаптация и трансфер на научни постижения. Системата предлага научно-производствен ресурс за формулиране на точни управленски и технологични решения за постигане на висок здравен статус на 5-те стратегически у нас земеделски култури – пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед и рапица. В центъра се използват продукти за растителна защита на Байер чрез статистически базирани опити с цел адаптирането им към местните условия.

EXTRA УСПЕХ С БАЕЙР е брандът, който обединява и пакети за различни агроуслуги и програми през 2017 година. Секторът агроконсултации включва: изготвяне на програми за растителна защита на отделните култури, индивидуални решения за борба с икономически важни болести, неприятели и плевели, експертни съвети и обучения, технически срещи. Сектор агро инфо: бюлетин за агропазарна информация, актуален Списък на предлаганите за употреба ПРЗ в България. Сектор агро прогноза: метеорологичен бюлетин за очакваното време в кратко- и средносрочен период.

За улесненото търсене на решение срещу значими болести и неприятели Байер създаде първия у нас електронен каталог - онлайн търсачка на регистрираните продукти за растителна защита. Тук можете да намерите актуална информация по всяко време на годината –http://www.katalograstitelnazashtita.bayer.bg/

През април, съобщи Елеонора Маркова, ще бъде рестартиран Бонус клубът на Байер, който предвижда преференции за допълнителни услуги, снабдяване със семена, решения за устойчиво земеделие, възможности за пътувания до далечни и екзотични дестинации.

През 2017 г. Се очаква да заработи и мобилно приложение за прецизно земеделие. Класът на майсторите” ще има привилегията да разговаря и да се консултира с научни екипи на Байер и други институции по цял свят, което означава възможност за информационен достъп до ноу-хау, индивидуални експертни съвети и научни постижения в практиката на растителната защита и производството.


Подробности за новото портфолио на Байер и проекта Extra успех с Байер може да прочетете в бр. 2/2017 на списание "Растителна защита".