Европейският съюз смята да намали субсидиите в земеделието

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 01.02.2017      1960


Основна причина за намяляване на европейските субсидии в земеделския сектор са планираните реформи, които ще компенсират напускането на Великобритания на Европейския съюз. Намаляване на субсидиите за големите бенефициенти и търсене на начин да се намерят повече средства за  малките и средните производители ще бъде една от основните задачи на европейското земеделско правителство.

 

Излизането на Великобритания от Съюза ще наложи санкции, които ще се изразяват в намаляването на субсидиите в сектора на земеделието. Очаква се спад от 3 милиарда евро в бюджета за селското стопанство на ЕС, заяви еврокомисарят по въпросите на земеделието Фил Хоган пред онлайн изданието на немската медия “Шпигел” в събота.

Според еврокомисарят всички фермери, които използват устойчиви практики, ще могат да се възползват най-много от бъдещите субсидии. Aко стопаните искат да запазят директните субсидии, те трябва да участват активно за постигане на общите цели на аграрната политика в Съюза”, добави Фил Хоган. Това може да бъде постигнато при намаляване на субсидиите за големите бенефициенти и търсене на начин да се намерят повече средства за  малките и средните производители”, допълни в изявлението си еврокомисарят по въпросите на земеделието Фил Хоган.