КВС Агро България – знанието ни помага да растем!

Автор(и):  KBC Агро България
Дата: 06.05.2016      3030

Листните торове на Yara са уникални, защото при производството им се отделя специално внимание на подбора на хранителни елементи и на възможността им за прецизно приложение, те не са просто сбор от хранителни елементи, а торове със специално разработена формула.

КВС Агро България ООД е основана през 2000 г., стъпвайки на опита на норвежката компания Norsk Hydro и дъщерната и компания Хидро България. Norsk Hydro съществува под името Yara International ASA от 2004 г., със седалище Осло, Норвегия. Yara е световен производител на азотни торове, NPK и специални торове, Yara има представителства в повече от 50 страни, а продуктите й се продават в над 150 държави по света. На територията на България КВС Агро България е единствен дистрибутор.

КВС Агро България е торова компания, която предлага абсолютно всички необходими продукти за храненето на земеделските култури – торове за почвено приложение, за предсеитбено третиране на семена и листно хранене. Ние се стараем и опитваме нашият бранд да е „ на върха“ в съзнанието на фермера. Като торова компания  предлагаме най – качествените продукти, но винаги се опитваме цялостната ни визия да съответства на качеството и професионализма.

КВС Агро България има всичко необходимо за успешна реколта, като комбинира знанията в областта на агрономията със световният опит на Yara. Компанията предлага пълен асортимент от торове за постигане на максимални резултати. Петте бранда на Yara представляват една комплексна оферта по отношение на торене в световен мащаб.

Продуктите на Яра са добре познати на българският пазар и с всеки следващ сезон увеличаваме листатата им. Преди две години започнахме вноса на течните торове, произведени в Англия, от серията  Yara Vita™, стартирахме с три продукта разработени за специфични нужди при пшеница, ечемик, рапица, слънчоглед, царевица – Yara VitaGramitrel, Yara VitaBrasitrel, Yara VitaZeatrel. Вече на разположение на клиентите ни са 13 продукта от същата серия, които могат да намерят и в четирите собствени търговски обекта в страната, както и при нашите дистрибутори. Съставът на листните торове Yara Vita™ е уникален. При производството на торовете се отделя специално внимание на подбора на хранителни елементи и на възможността им за прецизно приложение, те не са просто сбор от хранителни елементи, а торове със специално разработена формула.

КВС Агро България предлага на нашите клиенти и широкоспектърни анализи на листа, плодове и почва. Това е основа за подготовка на балансирана, икономически ефективна хранителна програма, за максимален добив, качество и потенциал на културите. Работим с лабораторията на Yara във Великобритания -  Lancrop Laboratories. Почвеният широкоспектърен анализ включва изследването на: фосфор, калий, магнезий, калций, сяра, натрий, желязо, манган, мед, цинк, бор, молибден, рН и обменен катионен капацитет. Между отделните елементи съществува синергизъм и антагонизъм, много често наблюдаваме на полета с по – високи стойности на калия, нивата на магнезий и калций да са неколкократно завишени. Почвеният разтвор се насища с положително заредени йони и това затруднява нормалното усвояване на елементите от корена. Когато познаваме характеристиката на почвата, степента на оползотворяване на качествени торове ни позволява точно да изчислим нужните хранителни елементи, както и достъпността им в почвата.

Знанието ни помага да растем!