Байер: АГРА е индикация за степента на успешност на нашия търговски проект

Автор(и):  Емил Иванов
Дата: 09.03.2016      1500

Ралица Янакиева, мениджър на Байер България, отдел Кроп Сайнс, и Жечо Мурзов, мениджър Продажби, представиха пред аграрната журналистическа колегия по време на изложението  тематичния акцент на Байер на тазгодишната АГРА - ключовите продукти за растителна защита и технологичните решения за сезон 2016 в стратегическите земеделски култури – житни, царевица и рапица. Капрено – хербицид за борба със смесеното заплевеляване в царевица, е победител в конкурса на АГРА 2016 за иновации в раздела “Торове и препарати за селското стопанство”.

Ралица Янакиева обърна внимание на факта, че АГРА е последната проверка на Байер преди старта на своя актуален търговски проект през 2016 г. Тества се нивото на свързаност между промотирането, позиционирането и бъдещата реализация на продуктовия ресурс. Фокусът и този път са иновациите. На АГРА, подчерта г-жа Янакиева, се осъществява в широк формат контакт и активен диалог на нашия екип с много партньори от страната – дистрибутори, клиенти, специалисти и научни работници. Тази професионална среща е знаков маркер за стойностните качества на нашия поведенчески модел – разпознаваеми ли са посланията ни, генерират ли интерес нашите политики и предложения. Байер високо цени всяко мнение и всяка оценка! Становището на Ралица Янакиева е, че партньорският диалог е базов елемент за формиране на успешна търговска концепция, начинът да се управлява адекватно случващото се в бизнеса. С други думи, подчерта г-жа Янакиева, корпоративната ни система за трансфер на иновации е супер динамична структура, която непрекъснато се обновява. Преди всеки сезон актуализираме и предефинираме търговската си политика, като стратегическата цел е да бъдем припознати като нужни партньори на българския земеделец. Разбира се, най-важното в нашия корпоративен инженеринг е, че един елемент никога не се променя, това е възможността всеки наш клиент да научава новото и авангардното, което предлага Байер и на тази реална база да структурира своя информиран и печеливш избор”, на мнение e г-жа Янакиева.

Българското земеделие ще продължи да реализира големия си потенциал за растеж. И Байер, която е световен лидер в агрохимическата и семенарската индустрия, отговорно и активно ще инвестира както досега в мащабната трансформация, модернизация и глобализация на българското земеделие като част от европейското аграрно пространство. Това е нашата кауза”, увери Ралица Янакиева.

Жечо Мурзов представи ключовите иновации и технологии – разпознаваемата емблема на бранда Байер. Солигор е трикомпонентен фунгицид за борба с всички болести в житните култури с предпазен, лечебен и изкореняващ ефект. Протиоконазолът, новото поколение триазол, част от активната субстанция, допринася за отличния ефект. Солигор е продуктът за първото третиране, когато е натрупан висок инфекцозен фон. Още нещо. Солигор е с мощен заряд и срещу болестите по класа! Той е ефикасен срещу листния пригор и мрежовидните петна по ечемика. В случая на бива да се подценява и цената на Солигор за екстрите, които предлага, тя е много добра, увери Жечо Мурзов!

Топ продуктът Зантара е абсолютна иновация в световната практика. Фунгицидът – уникална комбинация между биксафен, най-новата група а.в. – карбоксамиди, и триазолът тебуконазол, е с много широк спектър на действие, стабилна ефикасност и перфектна защита на пшеница и ечемик за дълъг период. Биксафен притежава и свръх мощен физиологичен заряд – SDHI, много по-силен и различен от “зеления ефект” на стробилурините – повишава асимилационните процеси, увеличава размера на листата, повишава добива, подобрява качеството на реколтата. Зантара не се влияе от валежи, влага и UV лъчение.

Следващ акцент в продуктовата листа на Байер е хербицидът Капрено, революционна технология за ограничаване на рисковете при отглеждане на царевица и увеличаване на добивите от тази култура. България и Унгария първи в Европа през тази година получиха невероятната привилегия да позиционират забележителната иновация на Байер. Капрено излъчва класа: съчетава предимствата и на вегетационното, и на почвеното действие срещу широколистните и едногодишните житни плевели, използван в ранните фази от развитието на царевицата. Капрено е стандарт по отношение на толерантността към царевичното растение. В профила му са вградени 3 свръх мощни компонента – 2 активни вещества и антидот. Продуктът прониква светкавично в плевелното растение и се придвижва системно до всичките му части. Към него се прилага и прилепител Меро за бързо и равномерно разпределение върху листната маса на плевела.

През последните две години интересът към другия супер класен хербицид в царевицата – Аденго, е изключителен. Употребен ранно вегетационно в условията на дефицит на влага през 2015 г., той надмина всички очаквания, разсея всякакви съмнения, че може да бъде успешен в условията на засушаване. Цената му също привлича погледите!

Жечо Мурзов съобщи на аудиторията още една новина. В ход е нова регистрация на флагмана на Байер в борбата с плевелите в пшеница и ечемик – Секатор ОД ще може да се прилага до фаза флагов лист, което е пряко доказателство за неговата изключително висока селективност.

Прави впечатление, че Байер ситуира много мощен ударен инструментариум срещу болестотворния потенциал в рапицата. Тилмор е с перфектно действие срещу фома в ранните стадии от развитието на културата, проявява  активна растежно-регулаторна функционалност по отношение на подготовката на растенията за презимуване. Пропулс е последната иновация на Байер за комплексна защита на рапицата от всички болести по време на цъфтеж. Гарантира 100 % сигурност срещу склеротиния и алтернария. Той е от групата на SDHI фунгицидите.