Национална среща на земеделските производители в България

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 10.02.2016      1318

От 10 до 12 февруари 2016 годна в хотел Адмирал в комплекс Златни пясъци ще се проведе четвъртата национална среща на земеделските производители в България. Министърът на земеделието  Десислава Танева, зам.-министър Васил Грудев и изпълнителен директор на ДФ “Земеделие” – Румен Порожанов ще запознаят присъстващите с новостите по предстоящата кампания по Директните плащания и Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Ще бъдат дискутирани и  подробностите по новото счетоводно законодателство, което влиза в сила от 2016 г.

На ежегодната среща на българските земеделски производители, организирана от Асоциацията на земеделските производители АЗПБ, над 500 участници ще имат възможността да се запознаят на експертно ниво с новостите в усвояването на национални и европейски средства в земеделието. Панелите през двата дена обхващат актуални теми като Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, Програма за Морско дело и рибарство 2014-2020, Производство и преработка на земеделски продукти по Мярка 4 на ПРСП, биологично земеделие и неговите переспективи у нас и по света, кампания директни плащания 2016 и поземлени отношения. Гости от австрийски земеделски клъстер, в рамките на форума, ще презентират и оборудване и технологии за свинекомплекси. Срещата в комплекс Златни пясъци ще се фокусира не само върху текущите нововъведения и промени в сектора, но ще засегне и интересни теми като нормативните уредби в бранша и новото счетоводно законодателство, което влиза в сила от 2016 г.

За първи път по време на форума, паралелно с дискусиите гостите ще могат да посетят и допълнително организираното изложение. Над 20 компании, опериращи в земеделския сектор, ще представят продуктите и услугите си на специално обособени щандове.

Пълната програма на събитието може да видите ТУК.