Училище за пчелари

Автор(и):  Растителна Защита, /РЗ/
Дата: 12.10.2015      1095

Според Николай Куменов, председател на “Федерацията на българските пчели” желаещите да се занимават с производството на мед се увеличава. Инициативата за създаването и управлението на нови пчелини набра скорост през последните години, когато стана ясно че малките насекоми са на изчечване и реагират остро на всякакви климатични и селскостопански предизвикателства.

Безплатното училище за пчелари ще започне своите редовни занимания от 6 ноември 2015 г. в гр. Берковица. Там Лесотехническата професионална гимназия със съдействието на “Федерацията на българските пчели” ще провежда всеки петък обучение на бъдещите пчелари. През есенно-зимния сезон ще има лекции и теория, а пролетта и лятото ще се извършват практическите занимания. Ограничение във възрастта няма, като ще има и гости лектори. На добър час!

Федерацията на българските пчели е неправителствена организация с нестопанска цел. Учредена е на 13 август 2014 г. в с.Арбанаси, община Велико търново от 20 физически лица. Организацията е регистрирана в софийски окръжен съд. Главната ѝ цел е износ на мед и пчелни продукти и взаимно подпомагане на членовете.