Corteva

Ден на полето – пшеница и ечемик 2024

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 26.05.2024      286

„Добруджански съюз на зърнопроизводителите“, „Съюз на зърнопроизводителите „Маркели“ и “Съюз на зърнопроизводителите от Бургаска област” организират демо платформата „Ден на полето – пшеница и ечемик 2024“, която ще се проведе в град Българово, Карнобат, от 28 до 30 май.

Тази година фестивалът ще стигне и до област Бургас, събирайки земеделските стопани в един огромен форум за обмен на знания и опит.

Акценти на събитието тази година ще бъдат дигитализацията в земеделието и предстоящата жътвена кампания.

„Ден на полето“ ще предложи възможност за обсъждане на важни теми в сектора на земеделието и представяне на нови технологии и продукти, като вторият ден на събитието ще бъде изцяло посветен на темата „AgroHub.BG в полза на зърнопроизводителите“, с участието на експерти от Европейския цифров иновационен хъб AgroHub.BG.

На 30 май официално ще бъде открита новоизградената демоточка в лозовия масив на “Винекс Славянци”, разположен между с. Славянци и град Сунгурларе на главен път "7306". Тя е част от технологичната инфраструктура на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България, в рамките на проект AgroDigiRise с фокус прецизно земеделие на ЕЦИХ АгроХъб.БГ.

Участници на фестивала ще бъдат следните земеделски компании:

Syngenta, Rapool, Пестицид, Lidea, СК Садово, Лидер Консултинг, KWS, ЕКОФОЛ, Timac Agro, Темпекс, Иновекс, НИК, Plant's Soul, Österreichische Hagelversicherung (Agriculture Insurance Company), GrainStore, Евро Ферт, Велес-Агро, UPL, Meteobot, SmartAgro Bulgaria, Balea, Лумбреко.

Програмата на новото издание е разнообразна и предлага възможност за обсъждане на важни теми в сектора на земеделието, представяне на нови технологии и продукти, както и създаване на връзки между производители и доставчици.

Традиционното за последните две години събитие в полетата край Добрич ще се проведе от 23 до 25 юли в землището на село Поп Григорово.