Corteva

Делегация от EIT Food на среща със студенти, бизнес и наука в Аграрен университет - Пловдив

Автор(и):  Аграрен университет в Пловдив
Дата: 20.05.2023      293

Делегация от Европейския институт за иновации и технологии в агро-хранителния сектор (EIT Food), водена от изпълнителния директор на института д-р Анди Зинга, е на посещение в Аграрен университет- Пловдив на 22 май. На събитието ще бъде организирано и изложение на български стартъп компании от сектора.

Делегацията, водена от изпълнителния директор на EIT Food д-р Анди Зинга, ще се срещне с иновационната екосистема от региона, по покана на Аграрен университет- Пловдив, който заедно с варненската организация РАПИВ, са официални представители на европейския институт за България. Темата на срещата е "Иновации в агро-хранителния сектор- изграждане на синергия за по-добри възможности".

Събитието ще се състои от 11:00 ч на 22 май 2023 г. в Аграрен университет - Пловдив, Аудитория II, а от 10:00 ч.

Посетителите ще могат да разгледат изложбените щандове на български стартъпи. Срещата е отворена за всички желаещи да присъстват.

Работният език на срещата е английски.

Програма на събитието ТУК


EIT Food има за цел да подкрепя и подпомага предприемачи, иноватори и студенти да разработват решения за глобалните предизвикателства, свързани с храната, за да се ускори  внедряването на иновации, да се създават нови работни места и да се развиват настоящите.

EIT Food цели също да революционизира начина, по който нашата храна се произвежда, консумира и рециклира, и да създадава устойчив и ефективен агро-хранителен сектор и кръгова  биоикономика.

EIT Food осигурява на стартиращите компании правилните връзки, ресурси и инструменти, технологично валидиране, обучение, менторство и финансиране, необходими за растеж и успех  

EIT Food е част от Европейския Институт за Иновации и Технологии EIT.

 

старт