Corteva

ИЗК "Марица" – домакин на EUCARPIA Meeting on Genetics and Breeding of Capsicum and Eggplant

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 01.03.2023      844

През периода 18-21 Септември 2023 г. в гр. Пловдив ще се проведе Осемнадесетата среща по генетика и селекция на пипер и патладжан https://cmebg.com/en/sabitia/eucarpia2023/.

Под егидата на EUCARPIA, конференцията се организира от Институт по зеленчукови култури „Марица“ в партньорство с Център по растителна системна биология и биотехнологии. За по-ефективна комуникация и обмен на ново знание и нови идеи, придобити след последната среща през 2019 г. в Авиньон, Франция, събитието ще се проведе изцяло присъствено. Осемнадесетата среща по генетика и селекция на пипер и патладжан ще предложи богата научна програма, вдъхновяващи лекции, редица възможности за сътрудничество и социално взаимодействие.

Регионът на Пловдив и Тракийската низина са известни с традициите си в отглеждането на пипери и разнообразието от местни образци. „Като наследници, наше задължение е да запазим това разнообразие, да го обогатим, подобрим и предадем на идните поколения. Тъй като действията ни днес определят нашето бъдеще, избрахме НАСЛЕДСТВО за мото на Осемнадесетата среща по генетика и селекция на пипер и патладжан“, споделят организаторите.

Считан за най-старият жив град в Европа и един от най-старите градове в света, за хилядолетната си история Пловдив акумулира богато културно наследство, топли и гостоприемни хора и примамва с безгрижната си атмосфера.

Заповядайте на една вълнуваща и незабравима среща!

 

 

 

eucarpia 2023