Борса за семена и посадъчен материал

Автор(и):  Растителна Защита, /РЗ/
Дата: 08.03.2015      962

С откриването на Борсата за семена и посадъчен материал на 3 февруари в рамките на Добричкия панаир, традиционно се поставя началото на селскостопанския календар за 2015 година.

По време на Борсата за семена и посадъчен материал се връчват наградите на Добрички панаир АД "Български семепроизводител” и "Търговско представителство".

Задачата на изложението е да привлече вниманието както на професионалните фермери, така и на повече градинари и овощари. Тематично борсата е насочена към семена за пролетни и есенни култури, зеленчукови култури, семена за цветя,  посадъчен материал, торове, торо-почвени смески, инсектициди,  хербициди, фунгициди, акарициди, биологични средства за растителна защита, парници и оранжерии и др. Очаква се повишен интрес към пролетните семена - слънчоглед, царевица и соя, чиято кампания вече стартира. За първи път ще бъде показан нов биотор, получен от калифорнийски червеи, ще има и селскостопанска техника.

„Над 65 фирми от страната и чужбина са заявили участие. Борсата за семена и посадъчен материал е регламентирана форма на международен обмен в областта на семепроизводството”, съобщават от организацията на панаира.