БАСФ мултиплицира своя пазарен успех!

Автор(и):  Емил Иванов
Дата: 08.03.2015      1381

Четирите зимни технически срещи, състояли се през януари в Правец, Пловдив, Бургас и Варна, фокусираха вниманието на близо 1600 водещи земеделски производители от страната. Това е индикация, че тенденцията БАСФ да събира все по-големи аудитории е с устойчиви параметри и продължава да набира скорост.

2015 е много специална година за БАСФ. Навършват се150 години от създаването на германския концерн – най-голямата химическа компания в света и 10 години от новото начало на отдела й “Растителна защита” в България. Тогава корпоративният инженеринг на БАСФ припозна страната ни като целеви пазар, имайки предвид потенциала на българското земеделие, вписа я в своята концептуална стратегическа карта за участието и ангажиментите си в модернизацията и интензификацията на растителната защита в Югоизточна Европа.

Профилът на забележителното десетилетие е колоритен, многоцветен, белязан с емблематичния знак на успеха. В действие е отлично структуриран проект, ръководен от Ваня Горчева, един забележителен мениджър със силно лидерско присъствие. Тази дама с изключителна упоритост, любов, себеотдаване и постоянство гради успеха на БАСФ в България. Това е нейна лична кауза и начин на живот! Седем поредни години БАСФ “Растителна защита” е лидер на пестицидния пазар у нас. През всяка от последните четири години пазарният дял на компанията е 40 %! Фунгицидното продуктово портфолио е с впечатляващ формат, брой и креативност – 11 препарата във всички стратегически земеделски култури, като 6 от тях са в житните! През това време са позиционирани 30 нови продукта. А внедряването на Клиърфийлд технологията в слънчогледа се превърна в триумф на търговския нюх, далновидността и предприемаческия дух на един екип, съставен от хора със силна професионална биография, творчески импулс и колективен дух. Те правят нови неща, сътворяват идеи, печелят пазарни позиции, мултиплицират и капитализират своя бизнес успех!

Подробности в бр.1/2015