Oтглеждане на ягоди при високопланински условия - начини на отглеждане и възможности за минимизиране на агротехническите мероприятия

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 10.08.2021      265

На 12 август (четвъртък) от 11:00 часа ще се проведе уебинар на тема “Oтглеждане на ягоди при високопланински условия - начини на отглеждане и възможности за минимизиране на агротехническите мероприятия”

По време на онлайн семинара доц. д-р Емилиян Попеску от Научен център по животновъдство и земеделие – Смолян ще запознае фермерите с основните методи на отглеждане на ягодови насаждения във високопланински условия. Участниците ще имат възможност да видят предварително заснето видео, чрез което ще научат какви са начините за увеличаване добива и намаляване на разходите при неблагоприятни климатични условия и възможностите за минимизиране на агротехническите мероприятия. Допълнително всички интресуващи ще бъдат информирани с възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по предстоящия прием по подмярка 6.3. „Стартова помощ за развитието на малки стопанства” от Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г. – за дейностите и ролята на НССЗ в подкрепа на земеделските стопани.

 Основните теми на информационния семинар са следните:

  • Начини на отглеждане на ягоди при високопланински условия;
  • Минимализиране на броя на агротехническите мероприятия   при ягоди, чрез използване на хербициди и ръчни  обработки;

Възможности за подпомагане на малките земеделски стопанства по

  • предстоящ прием по подмярка 6.3. „Стартова помощ за развитието на малки стопанства” от Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г.  – дейност и роля на НССЗ в подкрепа на земеделските стопани.

Участието в информационния семинар е безплатно и не е необходима предварителна регистрация.

 Линк за регистрация: https://forms.gle/Pe7ESaN2K9HfYNUt7

 Линк за достъп: https://zoom.us/j/99103336663

 ID за семинара: 99103336663

За допълнителна информация и въпроси бихте могли да се свържете с г-н Ивайло Гелов, Териториален областен офис - Смолян на НССЗ, тел.: 0876 215 045, е-mail: smolian.m@naas.government.bg

Програма и покана за събитието може да видите ТУК