Ударна доза добри новини за студентския съвет на Аграрния университет в Пловдив

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 07.06.2021      315

Със сътрудничеството на доц.д-р Мирослав Титянов, преподавател във висшето учебно заведение, бе обзаведена модерна офис зала за ръководството на тукашната студентска организация.

Мисъл за студентите

Специалното тържество по случай откриването на новия офис, позициониран в един от учебните корпуси на университета, събра пъстро множество - студенти от всички факултети и специалности. Тук бе и университетският академичен състав - ректорът проф.д-р Христина Янчева, зам.ректори и декани, помощник ректорът Величко Родопски, който изпълнява и длъжността – заместник кмет на Пловдив.

Преди официалното откриване на офис залата председателят на Студентския съвет Христо Козаров връчи награди на няколко дипломирали се с отличие студенти, както и на победителите във фотоконкурса, организиран от Студентския съвет. Христо Козаров специално благодари на доц.д-р Мирослав Титянов за неговото отговорно партньорство, помогнало успешно да бъде реализиран един важен социален проект.

Проф. Христина Янчева отбеляза, че този офис, обзаведен модерно и функционално, е индикация за свързаността и взаимното доверие между преподаватели и студенти в името на ключовата стратегическа кауза - създаване на високо професионални и компетентни агрономически кадри - структурираният, базовият управленски модел на съвременното модерно българско земеделие, част от европейското агропространство.

Тя обърна внимание на факта, че академичното ръководство високо цени активността, идейния заряд, амбицията, ангажираността и оптимизма на Студентския съвет за решаването на всички предизвикателства с адрес социалната адаптация, качеството на професионалната подготовка и бъдещата кариерна реализация на утрешните агрономи. С други думи, каза  проф. Янчева, университетското ръководство не крие задоволството си от колаборацията между всички участници в учебния процес, знае цената на това, което може заедно да направим днес за утре. Диалогичността генерира нова енергия, нови идеи. тя обединява и сплотява. Заедно работим на високо ниво!

Отношение към случващото се университетско събитие взе и "виновникът" за реализацията му доц.д-р Мирослав Титянов. В обръщението си към участниците в тържеството той заяви: "За мен е чест да присъствам на събитието, което онагледява отношението на ръководството и целия академичен състав на Аграрния университет към значимостта на Студентския съвет. Този жест е следствие на голямата вяра, доверието и зачитането на ролята, която имате в живота на нашето голямо семейство. Вие сте онази свързваща част, която е отговорна за здравината на цялата верига. Днес сме свидетели, че  в най-плодородната почва с много любов и грижа семенцето е посято. С взаимен труд и усилия можем да създаваме само многогодишни, силни и високодобивни култури. Лично аз вярвам силно, че нито една буря, нито един плевел няма да успеят да повлияят на това, ако подходим сериозно, отговорно, търпеливо и професионално в делата си. Нека като слънчогледа и ние гледаме в една посока. Единствено правилната - към светлината на Слънцето!"