Виола АЕ: Креативни, бизнес активни, успешни!

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 21.02.2020      10288

Сливенската търговска фирма за пестициди, семена и торове откри поредния си търговски сезон. Парк хотел "Европа" в Хасково бе домакин на тази емблематична стартова проява. Ключовото събитие, запазен знак на Виола, и този път бе натоварено с високи очаквания. Клиентите на фирмата - земеделски производители от региона на Сливен, Ямбол и Стара Загора, получиха актуална информация от 12 компании, партньори на Виола: БАСФ, Синджента, Кортева, UPL, Суммит Агро, Адама, Екофол, КНЕ Сертис, Агрия АД, KWS, Косад и АБТ.

ВИОЛА АЕ е една от малкото дистрибуторски фирми в агробизнеса на България, която от създаването й преди повече от 25 години, е запазила своята индувидуалност и идентичност. Случайно или не през този четвърт век тя беше подмината от организационни бури, депресии и управленски трусове. Екипът на ВИОЛА АЕ, ръководен днес от второто поколение специалисти - Албена Вавова и Теменуга Иванова, осигурява дългосрочна перспектива за своята партньорска клиентска аудитория - висок клас растителна защита, нова генетика и съвременен хранителен ресурс за земеделските култури.

Успешният бизнес модел на ВИОЛА АЕ включва няколко  визии. Една от тях и високият професионален капацитет, експертиза и компетенции на екипа. Другата е стойностната система за трансфер на иновациите. ВИОЛА АЕ непрекъснато динамизира този стратегически инструментариум - надгражда, генерира нов енергиен заряд. Доказва много убедително, че аграрното предприемачество е особен вид бизнес - изисква активност, социализация, инициативност, диалогичност, излъчване. И което е много важно. ВИОЛА АЕ формира партньорска общност от съмишленици. Няколко факта в подкрепа на това твърдение. От една страна: ВИОЛА АЕ е основен доставчик на пестициди, семена и торове в Сливенски регион. Тя партнира на водещите световни компании в тези индустрии. Благодарение на тази съвършена синергия тукашната земеделска общност има предимството да работи с най-новите продукти, да разполага с технологичен потенциал за увеличаване интензитета на производството, с механизми за управление на добивите. Земеделските стопани разчитат на силната подкрепа на ВИОЛА АЕ. Те са убедени, че да си член на тази общност е привилегия. Защото истинска привилегия е да получиш правото на информиран избор за върхови постижения на световната агрохимическа и семенарска индустрия. Привилегия е възможността и шанса да създадеш устойчиво и печелившо производство, да печелиш от труда си, да можеш да инвестираш в правилните проекти. Партньорската подкрепа на ВИОЛА АЕ е тест за лоялност! И резултатите от този поведенчески модел  са пред очите на всички непредубедени наблюдатели и коментатори: хората в подкрепящата общност са успешни, излъчват позитивна енергия. Средата, атмосферата, настроението и емоцията, които ВИОЛА АЕ сътворява всеки ден, години наред, за своята клиентска аудитория, е запазена марка на фирмата, знак за различност.

Обединена Европа има амбициозна мисия - да развива интензивно, устойчиво земеделско производство с максимално висок екологичен статус. Регулаторният режим на Стария континент по отношение на агрохимическата индустрия е силно рестриктивен. "Зелената" сделка на ЕС включва базови промени както в състава, така и във философията на растителната защита и торенето. Информационният портал на ВИОЛА АЕ препотвърди факта, че и четирите водещи световни агрохимически и семенарски компании - БАСФ, Синджента, Кортева и UPL, ангажирано и отговорно структурират нови хоризонти за своя бизнес. Модернизират  продуктовите си портфейли в рамките на високите екологични стандарти на ЕС. Участват активно в тази фундаментална трансформация.

ВИОЛА АЕ стартира своя пореден търговски сезон. С надеждата, увереността и самочувствието, че ще бъде успешен, както всички досега. Албена Вавова и Теменуга Иванова, управляващите мениджъри на фирмата, получиха голям капитал - една устойчива, добре организирана структура, градена много години с любов, талант, труд и отдаденост от д-р Елена Манчева, водещ специалист по растителна защита от национален мащаб. Налице са достатъчно индикации, че днес фирмата продължава да се управлява на високо професионално равнище. Кормилото е в здрави ръце! "Не може да позволим да сваляме летвата", заявяват Албена и Теменуга. А това е една много добра кауза в бизнеса, в условия на висока конкурентна среда и непрекъснати промени на пазара. Което навежда на мисълта, че във ВИОЛА АЕ работи невидима за простото око механика на наследяването.