Институтът по земеделие в Кюстендил чества 90 години

Автор(и):  Растителна Защита, /РЗ/
Дата: 27.09.2019      5685

На 27 септември 2019 г., в гр. Кюстендил ще се проведе Юбилейно тържество, посветено на 90 години от основаването на Института по земеделие в Кюстендил.

В рамките на тържеството ще се състои и научна конференция с международно участие на тема: „Наука и земеделие: глобални и регионални предизвикателства", която ще се проведе на на 27-28 септември 2019 г. от 10.15 ч. в Парк-хотел Кюстендил, ул. „Калосия“ № 19, Хисарлъка. Присъстващите ще бъдат запознати с генофонда от ябълкови сортове и хибриди, поддържани от Инститът по земеделие – Кюстендил.

В събота (28 септември) в центъра на град Кюстендил се огранизира и традиционното изложение „Празник на плодородието”, където Институтът ще покаже разнообразни и качествени сортове, създадени от учените на овощарската наука.

Ръководството на Института по земеделие – Кюстендил и организационният комитет под почетното председателство на председателя на Селскостопанска Академия проф. д-р инж. Мартин Банов канят всички колеги и съмишленици на предстоящия празник за отбелязване 90-годишнината от основаването на Института.

Ако искате да разберете още за един от най-старите институти по земеделие в България, за тяхната научна дейност и успешни сортове може да прочетете ТУК