Corteva Agriscience ще инвестира в Lavie Bio

Автор(и):  Растителна защита
Дата: 30.08.2019      5827

Уайоминг, Дел., САЩ и Реховот, Израел07,август, 2019 – Corteva, водеща компания в аграрния сектор, и Evogene Ltd., водеща биотехнологична компания, разработваща нови продукти за различни видове пазари, обявиха днес, че Corteva ще инвестира в дъщерното дружество на Evogene, което се занимава с агро-биологични технологии - Lavie Bio (Lavie). Транзакцията ще включи размяна на всички дялове от Taxon Biosciences, която е собственост на Corteva, както и финансова инвестиция от Corteva в Lavie. В замяна Corteva ще придобие 30% от Lavie, а Evogene ще притежават 70%.

Технологиите на Taxon Biosciences, ще предоставят значима синергия с Lavie и ще ускорят процеса по създаването на нови продукти. Активите на Taxon Biosciences, включително голяма банка от микробиални култури и действаща система за развитие, ще бъдат интегрирани в Lavie.

Инвестицията на Corteva в Lavie, също ще осигури определени права върху бъдещи продукти на Lavie за царевица и соя, което ще даде достъп на Lavie към пазарите на Corteva за тези култури.

Сюзън Уасон, президент бизнес платформи растителна защита за Corteva Agriscience каза, “Тази транзакция демонстрира постояния ангажимент на Corteva да предоставя  на пазара за растителна защита нови технологии за нашите клиенти.” Уасон продължи, “Радваме се, че ще работим заедно с Lavie Bio – лидер в сферата на биологичното земеделие – като заедно ще продължим да се фокусираме в комерсиализация на продукти в сектора изискван от клентите – интензивните и високопродуктивни култури.”

Офер Хавив, собственик и управител на Evogene, който е и председател на борда на Lavie Bio каза, “Ние сме изключително удовлетворени от придобиването на Taxon и финасовата инвестиция на Corteva, която е световен лидер в сферата на селското стопанство. Като съберем иновациите и позициите на пазара, вярваме, че тази колаборация ще доведе до чуствително увеличение на способностите на Lavie, за развитието и комерсиализацията на биологични продукти за селскостопанския сектор, които ще бъдат от ново поколение.”

Идо Дор, управител на Lavie Biо, сподели, “Много се радваме, че Corteva, компания, която променя света, продължава да партнира с Lavie. Обеден съм, че заедно с лидерските позиции на Corteva в иновациите в селскостопанския сектор, и способностите на Taxon Biosciences, които ще бъдат придобити, Lavie ще бъде натоварена с мисия, да подобри качеството на храната, устойчиво развитие на селското стопанство, чрез предоставяне на нова генерация продукти базирани на микробиални биологични продукти за селското стопанство.”

Портфолиото ще включва вегетационно третиране с продукти, които са с естествен произход като микроби, биохимикали и минерали, които оптимизират здравето на растението. Продуктите за биологично земеделие, включват биостимуланти, които увеличават потенциала за добив и здравината на растението, както и биоинсектициди. Сегмента на биологичното земеделие е най-бързо растящия в земеделското производтво.

Уникалния подход на Lavie, използва собствена платформа за изчислителна биология (CPB), която е създадена от Evogene. Платформата, комбинира огромна база от данни с напреднали информатични подходи, през етапите на откриване, оптимизация и развитие, с целта да се открие микробиомен продукт от следващо поколение. Продуктите на Lavie, са насочени към основните нужди на селскостопанския пазар, в разпространени култури като царевица и пшеница, както и в специални култури, като лозя.

За Corteva Agriscience
Corteva Agriscience е публично дружество, единствено и изцяло насочено към селското стопанство, което предоставя на фермери по цял свят най-пълното портфолио за индустрията – включващо балансирано и разнообразие от хибриди, растителна защита и дигитални решения, фокусирани върхи увеличаване на производителността и рентабилността. С някои от най-разпознаваемите брандове в селското стопанство и водещи на пазара продукти, заедно с оптимизираните планове за развитие на иновации в сектора, компанията е отдадена да работи с всички заинтересовани лица в производството и хранителната индустрия, като изпълнява обещанието си, да подобрява живота на тези, които произваждат и на тези, които консумират, като осигуряват прогреса за следващите поколения. Corteva Agriscience се превърна в публична компания на 1 юни 2019, а преди това беше земеделски отдел към DowDuPont. Повече информация може да откриете на www.corteva.com.

За Evogene
Evogene е водеща компания за биологични технологии, развиваща иновативни продукти за разнообразни пазари, чрез употребата на уникална платформа за изчислителна биология (CPB), включваща дълбоки научни изследвания и напреднала компютърна технология. Днес, тази платформа се използва от компанията, за да открива и развива иновативни продукти в разнообразни сектори (чрез дъщерни дружества и подразделения):селскостопанска химическа индустрия, селскостопанска биологична индустрия, семена и хибриди.

За повече информация посетете www.evogene.com

За Lavie Bio Ltd.
Lavie Bio, е собственост на Evogene, цели да подобри качеството на храната, устойчивостта и производителността на селското стопанство, чрез въвеждане на агробиологични продукти на базата на микробиоми. Използвайки, собствени изчислителни прогнозни технологии, Lavie разработва био стимуланти и биопестициди от следващо поколение. За повече информация за компаията посетете: https://www.lavie-bio.com/