DuPon | ДюПон - Растителна Защита на Житни Култури
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
artice preview - imageБалансирано торене и ефективност на хранителните елементи при зеленчуковите култури
Дата: 23/11/2017

На 28 ноември 2017 г. в гр. Велико Търново ще се проведе съвместна информационна среща-семинар на НССЗ (Териториален областен офис гр. Велико Търново) и Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) - Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ)- гр Велико Търново на тема: „Балансирано торене и ефективност на хранителните елементи при зеленчуковите култури“.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСортова структура и технология на отглеждане при някои зеленчукови култури
Дата: 16/11/2017

На 16 ноември 2017 г. в гр. Русе ще се проведе съвместна информационна среща-семинар на НССЗ (Териториален областен офис гр. Русе) и Аграрен университет (АУ) - гр. Пловдив на тема „Сортова структура и технология на отглеждане при някои зеленчукови култури”.

Вижте цялата статия
artice preview - image10 години наука за храните в услуга на потребителите
Дата: 03/11/2017

10-та юбилейна научна конференция на Българския контактен център на EFSA към Център за оценка на риска по хранителната верига беше организирана съвместно с Националния център по обществено здраве и анализи - Национална референтна лаборатория за генно модифицирани организми и се проведе от 31-ви октомври до 2-ри ноември 2017 г., в Гранд хотел София, гр. София.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСъздаване и отглеждане на овощни градини
Дата: 01/11/2017

На 02 ноември 2017 г. в с. Бисер, общ. Харманли, обл. Хасково ще се проведе съвместна информационна среща-семинар на НССЗ (Териториален областен офис - гр. Хасково) и Селскостопанска академия (ССА) - Институт по планински животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) на тема: “Създаване и отглеждане на овощни градини”.

Вижте цялата статия
artice preview - imageМеждународен обмен на опит на фирма Лебозол
Дата: 26/10/2017

Lebosol Dünger GmbH проведе своя ежегоден обмен на опит на 18-и и 19-и октомври между агроспециалистите на дъщерните си дружества. Тази година домакин на събитието беше екипът на Лебозол България.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЧестит празник на земеделската наука
Дата: 25/10/2017

Днес Селскостопанската академия отбелязва своя традиционнен празник „Даровете на природата“, професионален ден на работещите в областта на земеделската наука. С официална церемония ще бъдат връчени дипломите за почетни награди, свидетелствата за заемане на академична длъжност професор и доцент, а също и свидетелствата за утвърдени научни продукти.

Вижте цялата статия
artice preview - imageОбщи принципи на интегрираната растителна защита
Дата: 06/10/2017

На 13 октомври 2017 г. в гр. Силистра ще се проведе съвместна информационна среща-семинар на НССЗ (Териториален областен офис - гр. Силистра) и Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) - Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - гр. Силистра на тема: „Общи принципи на интегрираната растителна защита. Добри практики при употреба на торове и препарати за растителна защита”.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЕвропейска нощ на учените 2017: опознайте науката, докато се забавлявате
Дата: 29/09/2017

Европейска нощ на учените 2017 ви кани да се запознаете с хората на науката, които не само седят зад катедрите, но всеки ден създават една невероятна вселена, която променя живота ни. Заповядайте със семейството или приятелите си, с училищна група или самостоятелно. Станете учен за ден… или нощ. Научете нещо ценно, докато се забавлявате!

Вижте цялата статия
artice preview - imageАриста ЛайфСайънс: Технологичен пробив в борбата със складовите неприятели
Дата: 12/09/2017

Фирмата представи своя нов инсектицид Тализма УЛ и пилотната инсталация за прилагането му. Събитието, привлече вниманието на голям кръг успешни фермери и партньори от страната, се състоя в представителния хотел “Севастократор” в Арбанаси край Велико Търново и в складовия комплекс на фирма Топ Агро в село Върбица.

Вижте цялата статия
artice preview - imageС дъх на малини
Дата: 05/09/2017

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Днес (5 септември 2017 г.) фестивалът е посветен на ароматния дъх на малините.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСелското стопанство и всичко за него
Дата: 29/08/2017

Добрички панаир АД за 25 поредна година организира Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него”, което ще се проведе в периода 29 август – 2 септември 2017 г., в СК „ПРОСТОР“ гр. Добрич.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАриста ЛайфСайънс: Гарантираме висок здравен статус на лозята с многофункционален продуктов модел от мастър клас
Дата: 23/08/2017

В лозовия масив на Винпром Карнобат край село Венец екип на агрохимическата компания показа “на терен” пред професионална публика качествата, активностите, заряда и енергията на своя нов корпоративен модел за подхранване и защита на лозята от болести и неприятели.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЗлатна праскова 2017
Дата: 26/07/2017

В сливенското село Гавраилово от 25-и до 27-и юли се провежда 16-то издание на „Златна праскова 2017“. Празникът събира всяка година производители на праскови от цялата страна, специалисти от научни институти, както и хиляди почитатели на сладкия плод.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБолести и неприятели при дребноплодни овощни видове
Дата: 12/07/2017

На 14 юли 2017 г. в гр. Смолян ще се проведе съвместна информационна среща-семинар на НССЗ (Териториален областен офис - гр. Смолян) и Селскостопанска академия (ССА) - Опитна станция по животновъдство и земеделие - гр. Смолян на тема „Болести и неприятели при дребноплодни овощни видове”.

Вижте цялата статия
artice preview - imageНа Байер Агро Арена 2017: Нови възможности за устойчива защита на добивите
Дата: 14/06/2017

На три пилотни платформи – в с.Бяло поле, област Стара Загора, гр. Кнежа и с.Попгригорово, област Добрич, Байер показа на многолюдната професионална аудитория от цялата страна действието и ефектите на продуктовия си арсенал за устойчива защита на петте стратегически земеделски култури в България – пшеница, ечемик, слънчоглед, рапица и царевица. Екипът на списание “Растителна защита” присъства на събитието в с. Бяло поле и предлага на читателите си своя коментар за случилото се там.

Вижте цялата статия
artice preview - imageДEМО платформата на БАСФ Добив Плюс Експо 2017: Прецизност в растителната защита за рентабилно земеделие
Дата: 14/06/2017

На демонстрационно-опитния участък в гр.Съединение, една от 4-те платформи на БАСФ през тази пролет в страната, българският екип на германската агрохимическа компания показа “на терен” пред многобройна партньорска аудитория – около 400 земеделски производители от Централна Южна България новия си корпоративен идеен проект ПРЕЦИЗНОСТ В РАСТИТЕЛНАТА ЗАЩИТА ЗА РЕНТАБИЛНО ЗЕМЕДЕЛИЕ.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАлтернатива на земеделието в Западни Родопи – отглеждането на ягодоплодни овощни видове
Дата: 08/06/2017

На 9 юни, (петък) 2017 в гр. Сърница, обл. Пазарджик ще се проведе съвместна информационна среща - семинар с демонстрация на НССЗ (Териториален областен офис - гр Пазарджик) и Аграрен Университет - гр. Пловдив на тема: „ Алтернатива на земеделието в Западни Родопи – отглеждането на ягодоплодни овощни видове – малини, ягоди, боровинки.“

Вижте цялата статия
artice preview - imageСеменарска къща “Садово”: Продължаваме да доказваме, че българските пшеници са силно конкурентноспособни!
Дата: 07/06/2017

Шестнадесетото поредно издания на формата “ОТКРИТ ДЕН НА ПШЕНИЦАТА” се състоя по традиция в селекционната градина на СК “Садово”, част от търговската фирма АЙ ДИ ИМПЕРИАЛ, край пловдивското село Чешнегирово.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЗемеделие в хармония с природата
Дата: 19/05/2017

Факултетът по растителна защита и агроекология в Аграрния университет в Пловдив отбеляза своя традиционен празник на 11 май – Денят на Светите равноапостоли Кирил и Методий

Вижте цялата статия
artice preview - imageДен на очарованието на растенията
Дата: 17/05/2017

Агробиоинститут (АБИ, ССА), съвместно с Биологичеки факултет на СУ, организира 4-ти международен “Ден на очарованието на растенията”, под егидата на Европейската организация за Растителна наука (EPSO ‐ www.epsoweb.org), Брюксел. Ролята на растенията в опазването на околната среда ще бъде ключово послание.

Вижте цялата статия
artice preview - imageУправление на храненето на овощни и зеленчукови култури за получаване на качествена продукция
Дата: 15/05/2017

На 19 май 2017 г. в гр. Враца ще се проведе съвместна информационна среща-семинар на НССЗ (Териториален областен офис - гр. Враца), Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) - Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) и Лесотехнически университет - гр. София на тема: “Управление на храненето на овощни и зеленчукови култури за получаване на качествена продукция”

Вижте цялата статия
artice preview - imageПървите национални срещи за бъдещето на ОСП ще бъдат проведени на 18 май
Дата: 10/05/2017

На 18 май земеделската общност в България ще има възможността да присъства на две национални срещи за бъдещето на Общата селскостопанска политика ОСП през следващия програмен период. Първият форум се организира в Пловдив от Института за агростратегии и иновации и ИнтелиАгро с участието на най-голямата европейска земеделска организация  – Copa-Cogeca. Паралелно на същата дата, но в Стара Загора, по инициатива (АЗПБ) ще се проведе идентична среща.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБолести и неприятели по лозата
Дата: 08/05/2017

На 9 май 2017 вторник в град Сандански ще се проведе съвместна информационна среща-семинар на НССЗ (Териториален областен офис - гр. Благоевград) и Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ).

Вижте цялата статия
artice preview - imageОсновни предимства и недостатъци на присаждането при култури от семейство Тиквови
Дата: 25/04/2017

На 27 април в гр. Любимец ще се проведе информационна среща на тема “Основни предимства и недостатъци на присаждането”, ораганизирана от на НССЗ (Териториален областен офис - гр. Хасково) и Аграрния университет в град Пловдив.

Вижте цялата статия
artice preview - imageВИОЛА АЕ: 25 години надграждаме нашия концептуален модел
Дата: 23/04/2017

Сливенската търговска фирма за пестициди, семена и торове отбеляза своя знаков юбилей. На тържеството присъстваха всички партньори и клиенти, сигнал, че те оценяват стойността на разпознаваемия бранд, лидерското присъствие на екипа в трансформацията и модернизацията на земеделието в региона, силната му конкурентноспособност, неговия инструментариум за влияние върху пазарните нагласи и очаквания

Вижте цялата статия
artice preview - imageИзпълнителният директор на EFSA ще посети България
Дата: 04/04/2017

На 05 април 2017 в гр. София в зала „Голям колегиум“ на Министерство на земеделието и храните ще се проведе среща на Изпълнителния директор на EFSA, д-р Бернард Урл и проф. д-р Христо Бозуков, министър на земеделието и храните.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЗеленото богатство на България
Дата: 03/04/2017

Под мотото “Гората е живот” за поредна година в България ще се проведе Седмица на гората от 3 до 7 април. Инициативата ще предостави възможността на деца от цялата страна да станат лесовъди за един ден, а в рамките на събитието в местността Юндола на 4 април ще бъде открит Национален музей на горското дело. На 6 април ще бъдат засадени и първите 3600 фиданки с брежански кестен в региона на село Брежани.

Вижте цялата статия
artice preview - imageВисящи ягодови градини в Пловдив
Дата: 01/04/2017

Специализираната изложба „Цветна пролет 2017” ще зарадва посетителите си с висящи ягодови градини, японска плачеща вишна и декоративна червенолистна праскова в Международния панаир в Пловдив. Посетителите на експото, което се провежда до 2 април, могат да видят още специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари.

Вижте цялата статия
artice preview - imageИнтегрирано управление на болестите и неприятелите при картофите
Дата: 29/03/2017

На 29 март 2017 г. в гр. Кюстендил ще се проведе съвместна информационна среща-семинар на НССЗ (Териториален областен офис - гр. Кюстендил), Селскостопанска академия (ССА) и Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) - Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) на тема: “Интегрирано управление на болестите и неприятелите при картофите”.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСъздаване и отглеждане на овощни градини и запазване на старите сортове
Дата: 27/03/2017

Две информационни срещи, организирани от Националната служба за съвети в земеделието, ще запознаят участниците със създаването и отглеждането на овощни градини и запзването и закрилата на старите сортове овощни видове.

Вижте цялата статия
artice preview - imageМинистър Бозуков: директните плащания са съществен инструмент, който трябва да продължи да се прилага
Дата: 09/03/2017

Министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков на среща на земеделските министри в Брюксел зяви, че твърдо се противопоставя на двойните стандарти при производство на стоки в ЕС. По отношение на Общата селскостопанска политика България одобрява оставането в сила на директните плащания и през следващия програмен период.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСъвместна информационна среща на НССЗ, БАБХ и АРИБ в Перник
Дата: 28/02/2017

На 07 март 2017 г. в гр. Перник ще се проведе съвместна информационна среща-семинар на НССЗ (Териториален областен офис - гр. Перник), Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) - Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - гр. Перник и Асоциация растителнозащитна индустрия България (АРИБ) на тема: „ Нови огнища от пръстеновидно гниене по картофите в региона. Фалшиви пестициди и нелегална търговия на продуктите за растителна защита“

Вижте цялата статия
artice preview - imageАриста ЛайфСайънс България ще вземе участие на изложението Агра 2017
Дата: 13/02/2017

За нас е удоволствие да Ви информираме относно предстоящето участие на Ариста ЛайфСайънс България на изложение Агра-2017 от 22 до 26 Февруари 2017г в Пловдив. Заповядайте на нашия щанд - Палата 13-К2.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСуммит Агро: технология на растежа!
Дата: 20/01/2017

Фирмата представи официално своето търговско портфолио за 2017 година.

Вижте цялата статия
artice preview - imageРастителната защита в България стана на 121 години
Дата: 20/01/2017

На 16 януари по традиция растителнозащитниците от страната отбелязаха своя професионален празник. Скромното тържество на една от ключовите гилдии в родното земеделие се състоя в представителната зала на Аграрния университет в Пловдив.

Вижте цялата статия
artice preview - imageНовости в развитието и приложението на биостимуланти в европейското земеделие
Дата: 16/01/2017

В края на ноември 2016 г. в град Алмерия, Испания, се състоя международната конференция Biostimulants Europe (респективно, биостимуланти в европейското земеделие). Конференцията неслучайно беше проведена в областта Алмерия. Тук е съсредоточено оранжерийното зеленчукопроизводство на Испания, в което използването на биостимуланти постоянно нараства. В Алмерия участваха около 150 души - учени, специалисти от фирми – производители на биостимуланти, консултантски фирми в европейския агробизнес.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСофия - столица на виното
Дата: 12/01/2017

Правителството одобри домакинството на България на 40-я Световен конгрес по лозарство и винарство и 15-ата Генерална асамблея на Международната организация по лозата и виното, които ще се проведат в периода 29 май – 2 юни 2017 в София.

Вижте цялата статия
artice preview - imageОбща европейска протеинова стратегия
Дата: 13/12/2016

Под егидата на австрийската соева организация „Дунавска соя” и заместник-министърът на земеделието на Унгария Ищван Наги на 24 ноември в Будапеща, Унгария беше проведен четвъртия конгрес на Дунавска соя. В рамките на събитието високопоставени представители на земеделските министерства на Германия, Словакия, Молдова и Сърбия постигнаха съгласие за обща визия на Европейската протеинова стратегия. Увеличаване на доставките на протеин за фураж в Европа до 50% и производството на сертифицирани семена соя.

Вижте цялата статия
artice preview - imageГрадски музей на пчелата
Дата: 07/12/2016

Сдружението „Био Град София" откри "Музей на пчелата" в София - до метростанция „Г. М. Димитров“.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАриста Лайфсайънс България влиза в 2017 г. с нова организация и разширено портфолио
Дата: 30/11/2016

На 29 ноември 2016 г. беше официалният старт на Ариста Лайфсайънс България, нов доставчик на иновативни продукти за интегрирана растителна защита. Работата по създаването на новата фирма започна в началото на 2016 г. и към края на годината Ариста Лайфсайънс България има 10 служителя, предлагащи 44 продукта, сред които обеззаразители на семена, хербициди, фунгициди, инсектициди и биостимуланти.

Вижте цялата статия
artice preview - imageУстойчиво развитие на земеделието - приоритет на съвременната аграрна наука
Дата: 28/11/2016

На 1-2 декември 2016 в град Карнобат ще се проведе международна научна конференция на тема „Устойчиво развитие на земеделието - приоритет на съвременната аграрна наука”.

Вижте цялата статия
artice preview - imageПризът “Изобретател на 2016 година” за учени в областта на растителната защита
Дата: 17/11/2016

Българският иновативен продукт – щам 85, е подходящ за биологична борба с почвени фитопатогенни гъби при оранжерийни култури. Щам 85 на Trihoderma konigii е изолиран от почва в близост до ягодови насаждения с външни признаци на кореново и стъблено гниене.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБиологичното земеделие в България: Разпознаваема марка с формула за устойчивост и хоризонт за развитие и просперитет
Дата: 11/11/2016

Юбилеят на Асоциацията за Екологично Земеделие “Екофарм“, състоял се в Аграрния университет в Пловдив, стана повод за дискусионна среща на широк формат заинтересовани участници, които се опитаха на професионално равнище да дефинират общия интерес към приоритетната тематика и демонстрираха своята принадлежност към екологосъобразното производство.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСеминар за връзката между алтернативния туризъм и биопроизводството
Дата: 09/11/2016

На 10.11.2016г. Българска Асоциация Биопродукти (БАБ) ще проведе биосеминар на тема „Алтернативен туризъм и биопроизводство – срещата е необходима“ в рамките на изложението Interfood & Drink. Експерти от МЗХ са поканени да коментират въпроси по мерките 4.1, 4.2, 6.4 и 16.1 на ПРСР.

Вижте цялата статия
artice preview - imageФермерските пазари ще бъдат държавен приоритет
Дата: 02/11/2016

От 2017 г. всяка община, която е областен център, ще получи държавна помощ за организиране на регулярни фермерски пазари. За да се улесни достъпа на българските земеделци до потребителя, министерството провежда разговори с големите търговски вериги да включат в асортимента си малки, регионални производители, които са регистрирани. „Хранкооп” отвори магазин за храна от ферми в мол „Сердика“.

Вижте цялата статия
artice preview - imageIAAS формира визията на новото поколение агроспециалисти!
Дата: 26/10/2016

Християн Узунов, студент от Аграрния университет в Пловдив позиционира пред широка аудитория философията, заряда и политиките на световната студентска асоциация в аграрните науки/IAAS/, чийто член вече е и България.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСътрудничество между наука, индустрия и общество
Дата: 25/10/2016

Втората работна среща с представители на водещи германски фирми в областта на земеделието ще се проведе на 26 октомври 2016 г. във Втора аудитория на Аграрния университет в Пловдив.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСелскостопанската академия чества празника на земеделската наука
Дата: 25/10/2016

На 25 октомври 2016 г. Селскостопанска академия ще отбележи празника на земеделската наука „Даровете на природата“, който е професионален празник на работещите в областта на земеделската наука.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСливенската търговска фирма Виола АЕ откри свой агроцентър
Дата: 24/10/2016

През миналата седмица в квартал Речица на Сливен отвори врати нов, модерен, многофункционален обект. Реализирането на този проект е поредната индикация за способността на мениджмънта на фирмата да сбъдва нещата по най-добрия начин.

Вижте цялата статия
artice preview - imageПереспективите в производството и отглеждането на кайсиеви плодове
Дата: 17/10/2016

Информационнен семинар на тема: “Переспективи в производството и отглеждането на кайсиеви плодове” ще се проведе в град Сливо поле, Област Русе.

Вижте цялата статия
artice preview - imageРъждата по пшеницата - опасност за продоволствената сигурност на планетата
Дата: 26/09/2016

Oт 17 до 20 септември 2015 г. В Сидни (Австралия) се проведе работен семинар в рамките на целевата програма BGRI (Borlaug Rust Initiative). Програмата е създадена през 2005 г. във връзка с появата на агресивната раса на стъблената ръжда по пшеницата Ug99 – голямата опасност за продоволствената сигурност на населението на планетата.

Вижте цялата статия
artice preview - imageТри боровинкови дни и нощи
Дата: 29/07/2016

Фестивал на боровинките се организира за трети път край хижа "Амбарица" в Троянския Балкан. Събитието се провежда на доброволни начала и целта му е както популяризирането на сладките горски плодове, така и финансова подкрепа за хижа Амбарица. Освен диви боровинки, организаторите са предвидили много игри, кръжоци, музика, приготвяне на традиционните Амбрашки мекици с най-вкусното сладко от горски боровинки и страхотно забавление.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБайер откри първия в България многоцелеви център за агроиновации
Дата: 14/07/2016

Постоянната платформа на 50 дка се намира край плевенското село Горна Митрополия. Широко форматният модел осигурява писта за трансфер на научни постижения в посока бизнес и производство. Системата предлага иновационен ресурс за формулиране на точни и верни управленски и технологични решения за постигане на висок здравен статус на 5-те стратегически култури у нас – пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед и рапица.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСуммит Агро в действие!
Дата: 11/07/2016

В рамките на проекта “Царевицата – царица на полята”, част от програмата “Хербитур” на Аграрния университет в Пловдив, търговската фирма Суммит Агро показа на опитните полета на университета своя широкомащабен производствен опит с царевица. Хербицидите и торовете, използвани за борба с плевелите и храненето на растенията, са от търговското портфолио на Суммит Агро

Вижте цялата статия
artice preview - imageПразник на черешата 2016
Дата: 17/06/2016

И тази година Институтът по земеделие в Кюстендил и община Кюстендил очакват своите гости в края на юни, за да им покажат разнообразието от сортовете череша, характерни за района. Фолклорната и художествена програма включва демонстрация на занаяти, редене на пана с череши, както и безплатна туристическа обиколка в град Кюстендил. Изложението на плодовете на овощния труд за страната започва от гр. Кюстендил през 1896 г., когато е учредена Първата национална овощарска изложб

Вижте цялата статия
artice preview - imageЕвропейската седмица на пчелите и опрашването ще се състои в Брюксел
Дата: 13/06/2016

Юбилейното пето издание на Европейската седмица на пчелите и опрашването ще се проведе от 13 до 15 юни в Брюксел. Изграждането на селище на пчелата пред сградата на Европейския парламент ще запознае присъстващите гости с приноса на пчелите за опазване на биологичното разнообразие и с предизвикателствата, пред които е изправен в момента пчеларския сектор.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБайер Агро Арена 2016: Пътешествие в света на иновациите
Дата: 08/06/2016

През тази пролет Байер демонстрира силата, динамиката и високия заряд на своето търговско портфолио на три модулни платформи – в Карнобат, с.Попгригорово, област Добрич, и Кнежа. Професионалните земеделци от страната получиха ексклузивна информация за най-новите тенденции и технологични концепции в растителната защита от най-висок клас, дефинирани от корпоративния мениджмънт на водещата в света агрохимическа и семенарска компания.

Вижте цялата статия
artice preview - imageПроектът "Хербитур": Витрина на постиженията на водещите световни фирми в агробизнеса
Дата: 25/05/2016

През 2016 г. се навършват 15 години от стартирането на научно-изследователския и внедрителски проект „Хербитур“. Проектът се ръководи от неговия основател, проф. Тоньо Тонев, от катедра „Земеделие и хербология“. По повод на този юбилей на 17 и 18 май 2016, седма и осма аудитория на Аграрния университет в Пловдив, се превърнаха в място за среща на студентите от трети курс, специалност „Растителна защита“, с представители на осем от най-големите фирми в областта на агрохимическата и семенарската индустрия.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСеменарската къща “Садово”: Един добре менажиран проект
Дата: 22/05/2016

Петнадесетият пореден формат на демонстрационно-опитния модул “Открит ден на пшеницата” на Семенарската къща “Садово”, част от търговската фирма Ай Ди Империал със собственици Иван Драгушев и синовете му Светлозар и и Петър, се състоя в корпоративната селекционна градина край пловдивското село Чешнегирово. Тук по традиция стартира националното представяне на селекционните постижения на СК “Садово” на 15 ДМО участъка в цялата страна

Вижте цялата статия
artice preview - imageДюПон Растителна Защита – Открит Ден Стралджа
Дата: 17/05/2016

С продуктите на ДюПон Растителна Защита земеделските производители не само откриват потенциала на своите култури, но постигат добивите и качеството, които очакват.

Вижте цялата статия
artice preview - imageОбразование от най-висок клас
Дата: 13/05/2016

Днес образованието наред с културата са едни от най-могъщите средства за подобряване качеството на живота. Акцентът на Празника на Факултета по растителна защита и агроекология на Аграрния университет в Пловдив бе темата “Растителна защита и екология - с отговорност за бъдещето“.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБългарските вина са качествени и търсени
Дата: 08/05/2016

Българските вина спечелиха общо 109 медала на на 23-ото издание на най-престижния в света независим конкурс за вино Concours Mondial de Bruxelles, който за първи път се проведе в България от 29 април до 1 май 2016 г. в Международен панаир - Пловдив.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБезопасна и ефективна растителна защита
Дата: 02/05/2016

Асоциация на растителнозащитната индустрия България (АРИБ) съвместно с Тайтън Машинъри България проведе полеви демонстрации на тема : „Безопасна употреба на продукти за растителна защита и съвременна техника за тяхното приложение“.

Вижте цялата статия
artice preview - imageConcours Mondial de Bruxelles 2016 се провежда в Пловдив
Дата: 29/04/2016

Световният винен конкурс (Concours Mondial de Bruxelles) е най-престижното международно състезание във винарския бранш и неговото 23-о издание се провежда от 29 април до 1 май 2016 г. в Международен панаир Пловдив. Събитието ще бъде лично уважено от Томас Костенобъл, Директор на Concours Mondial de Bruxelles, а Пловдив се е приготвил да посрещне винения елит с интересна културна програма, местни изби и разнообразие от презентации и дегустации в областта на винаро-лозарския сектор.

Вижте цялата статия
artice preview - imageМеждународен ден на Земята
Дата: 22/04/2016

22 април – Международен ден на земята. Целта на празника е да подтикне човечеството да се отнася с необходимото разбиране и уважение към уязвимата околна среда и планетата Земя. По инициатива на България денят на Земята се отбелязва за първи път през 1930 г.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСеминар по растителна защита на овощните видове
Дата: 12/04/2016

Селскостопанска Академия - София, Институт по земеделие - Кюстендил, НССЗ гр.София и Териториялният областен офис на НССЗ в гр. Кюстендил ви канят на 15 април на семинар по растителна защита на овощните видове.

Вижте цялата статия
artice preview - imageКонгрес на младите фермери в Брюксел
Дата: 07/04/2016

Млади фермери ще представят България на Третия Европейски конгрес на младите фермери, който се провежда в Европейския парламент в Брюксел на 6-ти и 7-ми април 2016 г. Производителят на мед Петко Симеонов, който бе отличен с националната награда за проекта си за подвижно пчеларство и интегрирана система за управление на пчелните семейства, ще участва в състезанието за Европейската награда.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБайер: АГРА е индикация за степента на успешност на нашия търговски проект
Дата: 09/03/2016

Байер представи по време на изложението АГРА - ключовите продукти за растителна защита и технологичните решения за сезон 2016 в стратегическите земеделски култури – житни, царевица и рапица. Капрено – хербицид за борба със смесеното заплевеляване в царевица, е победител в конкурса на АГРА 2016 за иновации в раздела “Торове и препарати за селското стопанство”.

Вижте цялата статия
artice preview - imageКонкурс за иновации АГРА 2016 - земеделските оскари
Дата: 02/03/2016

В състезанието, проведено на Международната селскостопанска изложба АГРА 2016 в Пловдив, се конкурираха 35 изделия на 30 фирми и научни институти от страната. До финала бяха допуснати само девет от иновациите в областта на земеделието. Силен интерес бе отчетен и от зърнопроизводители на щандовете за прецизно земеделие, семена, торове и препарати за растителна защита, където се договаряха преференциални условия за цени и доставки.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЗлатните ритони на Винария 2016
Дата: 26/02/2016

50 български и чуждестранни изби участват в 24-то издание на международната специализирана изложба Винария, която е част от мегафорума за агробизнес, храни и напитки - АГРА 2016. Винария 2016 е своеобразна репетиция за световния винен форум Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе от 29 април до 1 май в Международен панаир Пловдив.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАГРА 2016 - място за агробизнес, вино, храни и туризъм
Дата: 21/02/2016

Биометод за възстановяване на почвата и уред за улавяне на пчели майки са сред новостите на изложбата Агра 2016. Посетителите на „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“ще се запознаят и с други аспекти от агробизнеса на провеждащите се по същото време международни изложби „Апи България“ - за пчеларство, „БиоАгра“, „Хорека Пловдив“ - за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и „Вкусовете на Италия“.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБАСФ: Добре дошли в зоната на успеха!
Дата: 17/02/2016

Екипът на дивизията “Растителна защита” визиуализира своята концептуална стратегия за 2016 година на 4 регионални срещи – във Варна, Бургас, Правец и София.

Вижте цялата статия
artice preview - imageВиола АЕ: Проект с ангажирани подръжници
Дата: 17/02/2016

Сливенската търговска фирма за пестициди, семена и торове успешно надгражда своя корпоративен формат. Днес тя е незаобиколим фактор в регионалното земеделие – със своите професионални компетенции, предприемачески дух, енергия и класа, с неподражаема идентичност и собствен инструментариум за влияние върху пазарните нагласи и очаквания

Вижте цялата статия
artice preview - imageНационална среща на земеделските производители в България
Дата: 10/02/2016

От 10 до 12 февруари 2016 годна в хотел Адмирал в комплекс Златни пясъци ще се проведе четвъртата национална среща на земеделските производители в България. Министърът на земеделието Десислава Танева, зам.-министър Васил Грудев и изпълнителен директор на ДФ “Земеделие” – Румен Порожанов ще запознаят присъстващите с новостите по предстоящата кампания по Директните плащания и Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Вижте цялата статия
artice preview - imageЧестит празник!
Растителнозащитник е кауза със споделена отговорност

Дата: 18/01/2016

На 16 януари 1896 г. с Указ на княз Фердинанд е приет „Закон за мерките против филоксерната зараза (чума на лозата) и за възстановяването на опустошените от нея лозя”. С този акт официално е поставено началото на регламентираната борба с вредителите по растенията и на растителнозащитната дейност у нас. Денят на растителнозащитника за първи път тържествено е честван на 16 януари 2006 г. в аулата на Аграрния университет – гр. Пловдив по повод 110 годишнината от издаването на първия нормативен акт ...

Вижте цялата статия
artice preview - imageЮрофинс стана на 5 години!
Дата: 28/11/2015

Високото, авторитетното и многобройното присъствие на събитието – 5 години Юрофинс Агросайнс Сървисес в България, състояло се в представителния столичен хотел Метрополитен, бе още едно доказателство за значимостта и стойността на фирмения бизнес. Тук бяха представители на всички водещи мултинациинални компании от агрохимическата индустрия у нас – Байер КропСайанс, БАСФ, Синджента, Дю Пон, FMC, Ариста ЛайфСайънс, Суммит Агро, Адама, Белхим.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАграрният университет в Пловдив: Експертната генбанка на българското земеделие
Дата: 01/11/2015

Висшето държавно учебно заведение посрещна своя 70-годишен юбилей с житейска мъдрост, доказан авторитет и уникална идентичност, със своя авангарден интерактивен идеен и научен продукт, с визия за дългосрочна успешна перспектива на концептуалната си стратегия за устойчивост на академичното израстване в европейското земеделско пространство.

Вижте цялата статия
artice preview - imageФестивал на мановия мед в Царево
Дата: 08/09/2015

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие днес XII-то издание на Странджанския манов мед в Община Царево.
Фестивал на странджанския манов мед и пчелен цветен пращец „Царево – царството на мановия мед“ ще се проведе в Царево от 1 до 10 август.  Изложението събира вече 12 години пчелари от цялата страна и се опитва да популязира разнообразието на пчелните продукти. Акцент в предстоящото събитие ще бъде мановия мед от Странджанския край, който е един от символите на тази район.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБайер Агро Арена: Многофункционална растителна защита от най-висок клас!
Дата: 06/08/2015

На четири пилотни платформи в Нова Загора, с.Дропла, Силистренско, Русе и с.Софрониево, Врачанско, Байер КропСайанс показа на професионалните земеделски производители от страната резултатите от тестването на своето актуално пестицидно търговско портфолио в реална обстановка, тенденциите за развитие и хоризонтите за прилагането им в основните земеделски култури ...

Вижте цялата статия
Агредо
Pioneer Bulgaria
Лебозол Дюнгер ГмбХ
SlovBul
Agropal