Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
FMC Agro | ФМС Агро
УЧИЛИЩЕ
artice preview - imageФитопатологични проблеми при есенниците
Дата: 11/09/2020

Зърнено-житните култури са с важно икономическо значение и с основно значение за сеитбооборота. Правилният избор на сорт в зависимост от географските условия, торенето и провеждането на адекватна растителна защита са изключително важни за разкриване на биологичния потенциал за добив на тези култури.

Вижте цялата статия
artice preview - imageНарасналият интерес към фацелията провокира търсенето на подходящи хербициди
Дата: 08/09/2020

Интересът към фацелията през последните години се увеличи, което провокира търсене на подходящи хербициди, които да влияят благоприятно върху добива на семена от фацелия.

Вижте цялата статия
artice preview - imageПроучване действието на различни хербициди и техните комбинации върху плевелния състав и добива на зърно от нахут и горчив фий
Дата: 15/08/2020

През последните десетилетия се наблюдава засилен интерес към нахута и неговата роля в здравословния хранителен режим. Зърната му са храна с голяма биологична стойност за човека, тъй като са богати на белтъчини, въглехидрати, мазнини, минерални вещества и витамини. За България нахутът е стара традиционна култура с използване основно за консумация от хората и в по-малка степен за фураж.

Вижте цялата статия
artice preview - imageОбикновен дрян-култура на бъдещето
Дата: 14/08/2020

Стопанското значение на обикновения дрян като костилков овощен вид нараства непрекъснато. Това се дължи на високата му екологична пластичност, сухоустойчивост и много слабото нападение от болести и неприятели. Подходящ е за биологично производство на плодове и е известен със своето дълголетие. Адаптивен е към климатичните промени и може да се отглежда успешно на по-слабо плодородни почви, на които другите овощни култури не се развиват успешно. Всичко това определя обикновения дрян като култура на бъдещето.

Вижте цялата статия
artice preview - imageТорене на овощните растения
Дата: 26/07/2020

За растежа и нормалното си развитие овощните растения се нуждаят от макроелементи : въглерод (С), водород (H), кислород (О), азот (N), фосфор (P), сяра (S), калий (K), калций (Ca), магнезий (Mg), както и от микроелементи: желязо (Fe), манган (Mn), мед (Cu), цинк (Zn), молибден (Mo) и бор (В).

Вижте цялата статия

<<12345678910>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Agropal
ИЗБРАНИ