Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
ГРАДИНА
artice preview - imageКортева: Сигурни решения в несигурна среда!
Дата: 29/03/2020

Иван Дражев, маркетинг мениджър на Кортева Балкани, продуктов мениджър на Кортева България, представи иноватвния продуктов портфейл на фирмата за сезон 2020, както и някои стратегически цели на корпоративния инженеринг за повишаване интензитета и устойчивостта на земеделското производство

Вижте цялата статия
artice preview - imageНеприятели при разсадопроизводството
Дата: 09/03/2020

За сеитба се използват здрави или обеззаразени семена. В разсадното отделение се обезпечава оптимален температурно-влажен режим.

Вижте цялата статия
artice preview - imageГрижи при разсадопроизводството
Дата: 09/03/2020

В разсадните помещения се отглеждат разсадите за неотопляемите стъклени и полиетиленовите оранжерии и за ниските тунели. Започва сеитбата на семена за ранните полски култури - домати, пипер, патладжан, зеле, а по-късно и за средноранните. Разсадните помещения се почистват от растителни остатъци от предишната вегетация, от плевели и самосевки. Подготвя се разсадната смеска. Най-добре е тя да бъде торфоперлитова, с която се пълнят тeрини, табли и саксийки.

Вижте цялата статия
artice preview - imageВажна информация за овощарите!
Дата: 22/02/2020

При затопляне на времето през февруари и март се засаждат дръвчетата в новите насаждения, ако това не е направено през есента след приключване на вегетацията. Овощните градини заемат продължително време една и съща площ. При създаването им се влагат много финансови средства и труд, което налага стопаните да се съобразят с основните изисквания на културите.

Вижте цялата статия
artice preview - imageВ овощната градина през февруари
Дата: 22/02/2020

Грижите за опазване на овощките от болести и неприятели трябва да започнат още през февруари. През този месец голяма част от овощните видове са във фенофаза на принудителен покой поради неблагоприятните температури. Затопляннията през този месец могат да доведат до активизиране на жизнените процеси, както при плодните видове, така и при техните вредители.

Вижте цялата статия

<<123456789101112131415161718192021222324>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Pioneer Bulgaria
Agropal
ИЗБРАНИ