DuPon | ДюПон - Растителна Защита на Житни Култури
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
ГРАДИНА
artice preview - imageВ зеленчуковата градина: Система за опазване на зелевите култури
Дата: 11/07/2018

Зелевите култури се нападат от много болести, причинявани от вируси, бактерии и гъби. С икономическо значение са причинителите на мозайка, бактериоза, сечене по разсада, гуша (кила), мана, брашнеста мана, черни листни петна и склеротинийно (бяло) гниене по зелето.

Вижте цялата статия
artice preview - imageОпасни гъбни болести по ябълката и крушата
Дата: 11/07/2018

Ябълката е гостоприемник на редица гъби, бактерии, вируси и микоплазми, които причиняват значителни щети на производителите. В специалната литература са описани 57 гъбни болести но струпясването с причинител гъбата Venturia inaequalis е най – вредоносната по тази култура за всички страни, където се отглеждат ябълки.

Вижте цялата статия
artice preview - imageГрижите за опазване на плодовата реколта и дърветата продължават и през юли
Дата: 11/07/2018

В ябълкови градини, където не е допусната зараза от струпясване, пръсканията срещу тази болест се прекратяват. При наличие на зараза по листата и плодовете и при чести превалявания, каквато е ситуацията в този момент, опасността от късни заразявания и увеличаване степента на нападение на плодовете продължава, което налага в този случай да се третира и през този период.

Вижте цялата статия
artice preview - imageРастителнозащитните грижи продължават в овощната градина и през юни
Дата: 07/06/2018

През юни черешите, вишните и ягодите зреят масово, както и ранните сортове малини, кайсии, праскови, круши и ябълки. Грижите за опазване на плодовата реколта и дърветата продължават.

Вижте цялата статия
artice preview - imageВ зеленчуковата градина през юни
Дата: 07/06/2018

Тиквовите, отглеждани в оранжерии и на открито, се нападат от много болести, по-голямата част от които имат голямо икономическо значение за отглежданите растения и за получения от тях добив. Наблюдават се вирусни, гъбни и бактерийни болести. Те нападат корените, стъблата, листата, а понякога и плодовете.

Вижте цялата статия

<<1234567891011121314151617>>

Агредо
Syngenta
Pioneer Bulgaria
Лебозол Дюнгер ГмбХ
SlovBul
Agropal
ИЗБРАНИ