Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
FMC Agro | ФМС Агро
ГРАДИНА
artice preview - imageРастителна защита при праскова и кайсия в края на юни и началото на юли
Дата: 07/07/2020

За да са ефикасни пръсканията срещу болестите и неприятелите при овощните видове те трябва да се провеждат навреме и качествено. Освен това много важно е и да се определя необходимостта от провеждане на дадено пръскане, което е свързано със специални отчитания за определяне плътността на неприятелите и при надвишаване икономическите прагове на вредност да се проведе пръскане.

Вижте цялата статия
artice preview - imageОбърнете внимание на болестите в зеленчуковата градина
Дата: 06/07/2020

Маната по домати напада всички надземни части на доматените растения. Първите симптоми се наблюдават по най-старите листа - воднисти петна с неправилна форма, покрити от долната страна с рехав белезникав налеп. По-късно петната нарастват, прегарят и покафеняват. Петната по листните и плодните дръжки са сухи, тъмнокафяви, а по стъблата са едри, воднисти и ги обхващат изцяло. Петната по плодовете са кафяви, грапави, с лъчиста структура и бързо нарастват. Във влажно

Вижте цялата статия
artice preview - imageНеприятелите в зеленчуковата градина през лятото
Дата: 30/06/2020

Видове – Тютюнев трипс (Thrips tabaci) и Западен цветов трипс (Frankliniella occidentalis) Симптоми По нападнатите органи на растенията (листа, листни дръжки, цветове и плодове) се образуват малки белезникави петна с тъмни точици, екскрементите на неприятеля. При по голяма плътност петната се сливат и листата изсъхват. Генеративните органи на растенията (пъпки и завръзи), нападнати в ранните фази от развитието се деформират, изсъхват и окапват.

Вижте цялата статия
artice preview - imageВ овощната градина през юни
Дата: 28/06/2020

През юни черешите, вишните и ягодите зреят масово, както и ранните сортове малини, кайсии, праскови, круши и ябълки. Грижите за опазване на плодовата реколта и дърветата продължават.

Вижте цялата статия
artice preview - imageРастителнозащитни грижи при картофите
Дата: 09/06/2020

Колорадският бръмбар е основен неприятел по картофите у нас. Той е разпространен в цялата страна и има решаващо значение при производството на картофи; Нанася вреда също при доматите и патладжана;Вредят ларвите и бръмбарите, които се хранят с листата на растенията. Количеството на консумираната храна зависи от температурата и влажността на средата и от фенофазата на растенията. Най-опасни за растенията са повредите причинени по време на цъфтеж и клубенообразуване.

Вижте цялата статия

<<1234567891011121314151617181920212223242526>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Agropal
ИЗБРАНИ