DuPon | ДюПон - Растителна Защита на Житни Култури
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
ГРАДИНА
artice preview - imageОпасни гъбни болести по черешата и сливата
Дата: 19/09/2018

За опазване на дърветата и плодовата реколта от болести и неприятели при черешата се извършват значително по–малък брой пръскания в сравнение с ябълката. Въпреки това проблемът с остатъчните количества и замърсяването на околната среда е актуален и при черешопроизводството, като се има предвид, че при този овощен вид периодът от цъфтежа до прибиране на реколтата е значително по–къс от този при ябълката.

Вижте цялата статия
artice preview - imageПрез септември обеззаразяваме оранжериите
Дата: 18/09/2018

Много причинители на болести и неприятели по растенията се предават чрез почвата. Там те презимуват или преминават определен стадий от развитието си. Интензивното и монокултурно отглеждане на зеленчукови култури в култивационни съоръжения води до натрупване на патогенни микроорганизми и неприятели в почвата.

Вижте цялата статия
artice preview - imageВ овощната градина през септември –химичните третирания намаляват
Дата: 18/09/2018

През септември при повечето от овощните видове не се налага да се провеждат третирания, но макар и по-малко все още още има нужда от тях.

Вижте цялата статия
artice preview - imageОбеззаразяването на зеленчуковите семена – първа стъпка към получаване на качествена продукция и високи добиви
Дата: 23/08/2018

Управлението на болестите по зеленчуковите култури от началните етапи – семена, разсадопроизводство, разсаждане, са много важен елемент от цялостната технология на производство. Тези първи етапи осигуряват добър старт на растенията и гарантират получаването на качествена продукция и високи добиви. Първият елемент от всяка технология е сеитба на сертифицирани, обеззаразени семена, което ще осигури производството на здрав качествен разсад.

Вижте цялата статия
artice preview - image През август все още не е отминала опасността от болестите и неприятелите по овощните дървета
Дата: 23/08/2018

При ябълковите сортове, които са чувствителни на брашнеста мана, борбата срещу тази болест също продължава. За едновременен контрол и срещу струпясването най–добре е да се използват фунгициди, които са ефикасни и срещу двата патогена. Сортовете, устойчиви на струпясване – Прима, КООП-10, Фролина, Либърти, Джонафрий, Джонатан, Пионер, Макфрий, Пилот, Топаз, Новамак, Сава, Рубинола др., се пръскат само срещу брашнеста мана.

Вижте цялата статия

<<123456789101112131415161718>>

Агредо
Syngenta
Pioneer Bulgaria
Лебозол Дюнгер ГмбХ
SlovBul
Agropal
Доби Пресс
ИЗБРАНИ