Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
FMC Agro | ФМС Агро
БРОЕВЕ
artice preview - imageИзлезе от печат юлският брой на на списание „Растителна защита”
Дата: 08/07/2020

За пестицидите се говори много и непрекъснато, особено в конеткста на съвременното земеделие, което все повече се стреми да са определи като устойчиво и орентирано към опазване на околната среда и биоразнообрзието. Но наистина ли знаем всичко за тях и какво точно знаем? На този и други въпроси, свързани с произхода, вредителите върху, които се прилагат, начина на проникване на активното вещество, токсичност, дози и приложения ще се спрем в този брой.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЮнският брой на списание „Растителна защита”
Дата: 17/06/2020

Нуждаем ли се от промяна? Как да опредилим подходящата стратегия за защита на културите? Каква е растителната защита на бъдещето? Може ли да отглеждаме култури без намесата на ПРЗ? Всички тези въпроси са част от стратегията, в която растителната защита трябва да се разглежда като важен компонент на растителното здраве, а то като важна цел на устойчивото земеделие.

Вижте цялата статия
artice preview - imageКакво ще четете в брой 4/2020 на списание „Растителна защита”
Дата: 20/05/2020

Майският брой на списание „Растителна защита” 2020 г. е посветен на културите от семейство Тиквови (Cucurbitaceae), за които е характерен широк полиморфизъм, който от своя страна обуславя огромно разнообразие в технологиите на отглеждане и в използването им. През последните години производство на дини и пъпеши непрекъснато нараства. В България през 2019 г. растежът на годишна база e 5,3%, като продукцията е с близо 30% повече от 2018 г., при среден добив от 1800 кг от декар.

Вижте цялата статия
artice preview - imageИзлезе от печат брой 3/2020 на списание „Растителна защита”
Дата: 06/04/2020

Третият брой на списание „Растителна защита” през 2020 г. е посветен на картофите, които са една от най-разпространените земеделски култури в света. Познати са 1500 – 2000 различни сортове, които варират по цвят, размери и съдържание на хранителни вещества. Широкото приложение на картофите като храна, фураж и суровина за промишлеността обуславя важното им стопанско значение.

Вижте цялата статия
artice preview - imageКакво ще четете в брой 2/2020 на списание „Растителна защита”
Дата: 16/03/2020

Вторият брой на списание „Растителна защита” през 2020 г. е посветен на бобовите зеленчукови култури. В България от сем. Бобови естествено разпространени са около 275 вида от 38 рода. Между тях са познатите ни фасул, грах, соя, фъстък, детелина, нахут, еспарзета, бакла, фий и леща. Освен за изветсните сортове бобови култури в броя можете да прочетете и за болестите (вирусни, бактерийни и гъбни) и неприятелите по градинския фасул и грах, както и за борбара с тях.

Вижте цялата статия
artice preview - imageКакво можете да прочетете в брой 1/2020 на списание „Растителна защита”
Дата: 10/02/2020

В първия брой на списание „Растителна защита” през 2020 г. обръщаме внимание на една по-различна тема, а именно какво точно представялва фуражното производство, какви са переспективите и проблемите в сектора, селекцията на фуражни култури, неприятелите и борбата с плевелите при люцерната и някои едногодишни бобови фуражни култури.

Вижте цялата статия
artice preview - imageКакво можете да прочетете в коледния брой на списание „Растителна защита”
Дата: 27/12/2019

В коледния брой на списание „Растителна защита” поглеждаме към престоящата 2020 година. Следващата година е обявена за Международна година на здравето на растенията от Общото събрание на ООН.

Вижте цялата статия
artice preview - imageКакво може да прочетете в новия 8-9 брой на списание „Растителна защита”
Дата: 11/09/2019

Списание „Растителна защита“ има привилегията да публикува тази тема на броя, основно реализирана от младото научно попълнение в хербологията – гл. ас. д-р Аньо Митков, гл. ас. д-р Мариян Янев и ас. д-р Нешо Нешев. Всички те – преподаватели в катедра „Земеделие и хербология“ на Аграрния университет в Пловдив. Този млад творчески колектив е част от бъдещето на аграрната наука в България и по традиция ще бъде неразривна връзка със земеделската практика.

Вижте цялата статия
artice preview - imageКакво може да прочетете в новия брой на списание „Растителна защита”
Дата: 10/08/2019

В августовския брой на списание „Растителна защита” представяме Добруджанския институт край гр. Генерал Тошево. Институтът е структуроопределящо звено в системата на Селскостопанската академия. И в качеството си на лидер в българската аграрна наука продължава да демонстрира своя силен ангажимент и отговорност към каузата на родната селекция – успешно развитие на растениевъдното производство в условия на висока конкуренция, реализирана от мащабна трансгранична инвазия.

Вижте цялата статия
artice preview - imageКакво може да прочетете в новия брой на списание „Растителна защита”
Дата: 07/07/2019

В юлския брой на списание „Растителна защита” основната тема е честването на 90-годишнината на овощарската наука и представянето на опитната станция по сливата в Дряново. Централно място в броя заема сливата като важен и ценен овощарски вид и селекционираните сортове, дело на дългогодишната работа и опит на учените в Дряново

Вижте цялата статия
artice preview - imageКакво може да прочетете в новия брой на списание „Растителна защита”
Дата: 19/06/2019

В юнския брой на списание „Растителна защита” основната тема е нехимичните методи и средства срещу вредителите по зеленчукови култури. Вижте кои са и останалите актуални теми в този брой.

Вижте цялата статия
artice preview - imageКакво може да прочетете в новия брой на списание „Растителна защита”
Дата: 11/05/2019

За тема на майския брой на списание „Растителна защита” сме избрали да представим една от най-ценните житни култури в цял свят – ориза. Той се отглежда в 113 страни и задно с царевицата и пшеницата се счита за основна продоволствена храна. От списанието можете да разберете още повече за историята, традициите, тенденциите и предизвикателствата в производството на ориз в България.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБрой 3/2019 на списание „Растителна защита”
Дата: 11/04/2019

За тема на априлския брой на списание „Растителна защита” сме избрали пипера от вида Capsicum, който е основна зеленчукова култура по целия свят. Вижте кои са още актуалните теми в този брой.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБрой 2/2019 на списание „Растителна защита”
Дата: 06/03/2019

За тема на мартенския брой на списание „Растителна защита” сме избрали да представим прасковата, която е овощен вид с много предимства. Ще ви запознаем с историята на този плод, разпространените сортове, отглеждането и основните болести и неприятели, които вредят и често водят до големи икономически загуби и намалена продукция. Вижте кои са актуалните теми в този брой!

Вижте цялата статия
artice preview - imageБрой 1/2019 на списание „Растителна защита”
Дата: 12/02/2019

Вижте кои са актуалните теми в този брой.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБрой 10/2018 на списание „Растителна защита”
Дата: 11/12/2018

Вижте кои са актуалните теми в този брой.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБрой 8-9/2018 на списание „Растителна защита”
Дата: 26/09/2018

За тема на новия есеннен брой на списание “Растителна защита” екипът ни избра управлението на храненето на растенията, което придобива все по-голям интерес от страна на съвременното земеделие, изправено пред редица предизвикателства. Наред с въпроса как ще се изхранва увеличаващото население, промените в климата и загубата на селскостопански площи, аграрната наука започва да се занимава активно и с екологичната интензификация на земеделското производство.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБрой 7/2018 на списание „Растителна защита”
Дата: 17/08/2018

Излезе от печат брой 7/2018 на списание „Растителна защита”. Темата на броя е оранжерийното производство в България и предизвикателствата при осигуряването на свежи зеленчуци на пазара. В страната основно се отглеждат домати, краставици и пипер. Около 90% от общо произведената продукция в оранжерии се пада на тези култури.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБрой 6/2018 на списание „Растителна защита”
Дата: 06/07/2018

Очаквайте на 9-и юли да излезе от печат брой 6/2018 на списание „Растителна защита”. Темата на броя са листните зеленчуци и подправки, които са важен „играч” в здравословния хранителен режим. Подробно ще ви запознаем със спецификата на агротехниката, храненето, периодите и схемите на отглеждането на добре познатите на нашия пазар – салата, маруля, лапад, рукола, ендивия и ревен, целина, магданоз и копър, девисил, босилек и джоджен.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБрой 5/2018 на списание „Растителна защита”
Дата: 07/06/2018

Очаквайте на 8-и юни да излезе от печат брой 5/2018 на списание „Растителна защита”. Темата на броя е орехът, болести, неприятели по орехоплодните култури и переспективни за нашата страна орехови сортове.

Вижте цялата статия

<<12>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Agropal
ИЗБРАНИ