Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
FMC Agro | ФМС Агро
БАБХ
artice preview - imageЗасилен контрол върху пратките с вносни зеленчуци и плодове
Дата: 09/04/2020

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи наличие на остатъчни вещества от пестициди в пратка от 5 тона домати със страна на произход Турция.

Вижте цялата статия
artice preview - imageШафранът – царят на подправките
Дата: 02/12/2019

През последните няколко години интересът към шафрана непрекъснато расте и неговите почитатели се увеличават. Първите стъпки на шафрана у нас бяха през 2015 година, когато пионер в отглеждането на тази екзотична подправка беше родопчанинът Хасан Тахиров. Засадените площи тогава възлизаха на 1000 декара демонстративни полета в Русенско, Лудогорието, Пловдивско и Кърджалийско, където се обучаваха фермерите в правилното отглеждане на шафрана.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБАБХ залови незаконни пестициди от Турция
Дата: 19/05/2018

При извършена съвместна проверка на инспектори от отдел „Растителна защита“ при ОДБХ Сливен и представители на ОД на МВР Сливен на пътен участък в близост до населено място в община Сливен е задържан микробус със сливенска регистрация, превозващ неразрешени за употреба пестициди в нарушение на Закона за защита на растенията, съобщи Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Вижте цялата статия
artice preview - imageOграничена и контролирана употреба на неоникотиноидни препарати за растителна защита в България
Дата: 21/04/2017

Българската агенция по безопасност на храните излезе със становище относно контролираната и ограничена употреба на пестицидите клотианидин, имидаклоприд и тиаметоксам на територията на страната. С цел засилен контрол върху изпълнението на мерките за ограничаване риска за пчелите, БАБХ предвижда извършване на внезапни проверки при земедеслки стопани от инспекторите по растителна защита към ОДБХ в периода на обеззарязяване на семената и сеитбата на царевица и слънчоглед.

Вижте цялата статия

<<1>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Agropal
ИЗБРАНИ