Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
FMC Agro | ФМС Агро
НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМИ
artice preview - imageНационална програма от мерки за контрол на картофен молец (Phthorimaea operculella Zell) при картофи
Дата: 18/12/2017

Изготвянето на Националната програма от мерки за контрол срещу картофеният молец Phthorimaea operculella се налага с цел ограничаване загубите причинени от неприятеля в страната, чрез определяне на пакет от мерки за мониторинг и контрол. Настоящата програма е предназначена за специалисти – агрономи и земеделски производители, в тяхната дейност по опазване на растенията от неприятеля.

Вижте цялата статия
artice preview - imageНационална програма за фитосанитарен контрол и борба с Drosophila Suzukii Matsumura в България
Дата: 03/05/2017

Основна цел на програмата е изясняване на настоящото състояние на Drosophila suzukii в България и определяне на потенциалните граници на разпространение и застрашените култури в страната. Очаква се разработването на програма за борба за предотвратяване и ограничаване разпространението на Drosophila suzukii в страната.

Вижте цялата статия
artice preview - imageНационална програма от мерки за контрол на доматен миниращ молец Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera)
Дата: 25/03/2017

Доматеният миниращ молец Tuta absoluta Meyrick, 1917 (Lepidoptera) е изключително опасен неприятел по доматите, като напада патладжан, фасул, картофи, пипер, украсни видове от сем. Solanaceae, черно куче грозде, татул и други. Гъсеницата на Tuta absoluta минира листата, поврежда стъблата и се вгризва в плода на растенията, причинявайки значителни загуби от доматената реколта в оранжерии и на открито, като щетите могат да достигнат 100%.

Вижте цялата статия
artice preview - imageНационална програма от мерки за контрол на почвените неприятели по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae)
Дата: 20/03/2017

Изготвянето на Националната програма от мерки за контрол срещу почвени неприятели при картофите от сем. Телени червеи (Elateridae) се налага с цел ограничаване загубите причинени от неприятеля в страната, чрез определяне на пакет от мерки за мониторинг и контрол. Настоящата програма е предназначена за специалисти – агрономи и земеделски производители, в тяхната дейност по опазване на растенията от неприятелите.

Вижте цялата статия
artice preview - imageНационална програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период
Дата: 21/02/2017

Изготвянето на Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период има за цел да ограничи загубите и разпространението на болестите и неприятелите в страната. В Програмата основно са разгледани вредителите, които се повлияват от приложените извън вегетационния период на растенията агротехнически и химични мерки за контрол. Мерките предвидени в тази програма се отнасят само за семкови и костилкови овощни видове.

Вижте цялата статия

<<12>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Agropal
ИЗБРАНИ