DuPon | ДюПон - Растителна Защита на Житни Култури
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
БЪЛГАРИЯ
artice preview - imageБАБХ залови незаконни пестициди от Турция
Дата: 19/05/2018

При извършена съвместна проверка на инспектори от отдел „Растителна защита“ при ОДБХ Сливен и представители на ОД на МВР Сливен на пътен участък в близост до населено място в община Сливен е задържан микробус със сливенска регистрация, превозващ неразрешени за употреба пестициди в нарушение на Закона за защита на растенията, съобщи Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Вижте цялата статия
artice preview - imageНа вниманието на гроздопроизводителите
Дата: 16/05/2018

От 2 май 2018 година започва прием на заявления за издаване на разрешения за засаждане на нови лозя, съобщи Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ). Приемът е обявен за периода 1 май - 29 юни 2018 г. Общата площ за която могат да бъдат предоставени разрешения по този прием е 605,83 ха.

Вижте цялата статия
artice preview - imageДържавна помощ за картофопроизводителите за борба с почвени неприятели за 2018
Дата: 14/03/2018

Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ одобри финансов ресурс от 1 млн. лева за 2018 година по Схемата за държавна помощ за компенсиране на разходите на земеделски стопани за закупуване на средства за растителна защита за контрол на почвени неприятели по картофите. Дейностите са в изпълнение на Националната програма от мерки за контрол на почвени неприятели по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae).

Вижте цялата статия
artice preview - imageДържавна помощ за производството на семена и посадъчен материал
Дата: 14/03/2018

Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ утвърди за 2018 г. бюджет от 1,2 милиона лева за финансиране на „Държавна помощ за участие на земеделските стопани в Схема за качество за производство на семена и посадъчен материал“. Помощта се предоставя на малки и средни предприятия в растениевъдството, получили разрешение за производство на посевен и посадъчен материал.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЗемеделски консултации на място
Дата: 31/01/2018

Националната служба за съвети в земеделието НССЗ продължава дейността си по предоставяне на информация и консултации на място в общински центрове и населени места и през 2018 година.

Вижте цялата статия

<<12345678910111213>>

Агредо
Syngenta
Pioneer Bulgaria
Лебозол Дюнгер ГмбХ
SlovBul
Agropal
ИЗБРАНИ