Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
FMC Agro | ФМС Агро
КАРАНТИНА
artice preview - imageБръмбар спасява страдащите от алергии към амброзия
Дата: 22/06/2020

Малкият бръмбар "Ophraella communa" и Ambrosia artemisiifolia имат едно общо нещо: Те са внесени от Северна Америка в Европа, така че са инвазивни и интродуцирани видове, които могат да застрашат първоначалната флора и фауна на стария континент. Но Ophraella communa може също така да бъде и полезен вид, тъй като любимата му храна са амброзиите, чийто цветен прашец предизвиква масови алергичните реакции на милиони хора в края на лятото и есента.

Вижте цялата статия
artice preview - imageНови неприятели в овощните градини
Дата: 08/08/2019

През 2018 г. Европейската Комисия взема решение за установяване на мерки за предотвратяване на въвеждането и разпространението в Съюза на Aromia bungii (Faldermann), който напада различни гостоприемни растения от род Prunus. Решението е взето във връзка с появата на този неприятел в Италия и Германия. Установено е, че той би могъл да окаже неприемливо икономическо, екологично или социално въздействие върху определени културни видове на територията на Съюза.

Вижте цялата статия
artice preview - imageФитоплазмените жълтеници по лозата – предизвикателства и решения
Брой: 7//2019

Превантивните мерки за контрол на цикадите вектори е гаранция за опазване на лозовите насаждения от фитоплазмените болести

Вижте цялата статия
artice preview - imagePhytophthora ramorum – как да я разпознаем?
Дата: 02/07/2019

През 90-те години на миналия век по крайбрежните зони на Калифорния и Орегон масово загиват голям брой местни дъбове. Симптомите по дърветата се изразяват в сълзящи язви по стъблата. Синдромът е наречен „внезапна смърт на дъба”.

Вижте цялата статия
artice preview - imageHalyomorpha halys Stal (Кафява мраморна дървеница)
Дата: 18/03/2019

Инвазивният вид кафява мраморна дървеница Halyomorpha halys Stal произхожда от Азия-Китай, Япония, Корея и Тайван. За първи път е открита в САЩ, в Пенсилвания през 1990 г. През 2013 г. дървеницата вече е установена в 41 щата в САЩ.. За първи път е съобщена в България от доц. д-р Николай Симов. Той я е открил в София, в Княжевската градина през септември 2016 г. (публикация в “Ecologica Montenegrina”).

Вижте цялата статия

<<12345678>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Agropal
ИЗБРАНИ