Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
FMC Agro | ФМС Агро
КАРАНТИНА
artice preview - imageПетнистата дрозофила (Drosophila suzukii) – опасен неприятел в световен мащаб
Дата: 09/08/2020

Петнистата дрозофила(Drosophila suzukii) е нов неприятел за нашата страна. Тя може да причини повреди по прасковите, ранозреещите сливи и ремонтантните сортове малини като Люлин и Херитидж. Drosophila suzukii има широк кръг от растения-гостоприемници, който обхваща над 95 вида, принадлежащи към 23 ботанически семейства. Дрозофилата е полифаг, който може ще бъде много опасен неприятел за нашето плодово производство в близките години.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБръмбар спасява страдащите от алергии към амброзия
Дата: 22/06/2020

Малкият бръмбар "Ophraella communa" и Ambrosia artemisiifolia имат едно общо нещо: Те са внесени от Северна Америка в Европа, така че са инвазивни и интродуцирани видове, които могат да застрашат първоначалната флора и фауна на стария континент. Но Ophraella communa може също така да бъде и полезен вид, тъй като любимата му храна са амброзиите, чийто цветен прашец предизвиква масови алергичните реакции на милиони хора в края на лятото и есента.

Вижте цялата статия
artice preview - imageНови неприятели в овощните градини
Дата: 08/08/2019

През 2018 г. Европейската Комисия взема решение за установяване на мерки за предотвратяване на въвеждането и разпространението в Съюза на Aromia bungii (Faldermann), който напада различни гостоприемни растения от род Prunus. Решението е взето във връзка с появата на този неприятел в Италия и Германия. Установено е, че той би могъл да окаже неприемливо икономическо, екологично или социално въздействие върху определени културни видове на територията на Съюза.

Вижте цялата статия
artice preview - imageФитоплазмените жълтеници по лозата – предизвикателства и решения
Брой: 7//2019

Превантивните мерки за контрол на цикадите вектори е гаранция за опазване на лозовите насаждения от фитоплазмените болести

Вижте цялата статия
artice preview - imagePhytophthora ramorum – как да я разпознаем?
Дата: 02/07/2019

През 90-те години на миналия век по крайбрежните зони на Калифорния и Орегон масово загиват голям брой местни дъбове. Симптомите по дърветата се изразяват в сълзящи язви по стъблата. Синдромът е наречен „внезапна смърт на дъба”.

Вижте цялата статия

<<12345678>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Agropal
ИЗБРАНИ