Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
FMC Agro | ФМС Агро
НЕПРИЯТЕЛИ
artice preview - imageНеприятелите в зеленчуковата градина през лятото
Дата: 30/06/2020

Видове – Тютюнев трипс (Thrips tabaci) и Западен цветов трипс (Frankliniella occidentalis) Симптоми По нападнатите органи на растенията (листа, листни дръжки, цветове и плодове) се образуват малки белезникави петна с тъмни точици, екскрементите на неприятеля. При по голяма плътност петната се сливат и листата изсъхват. Генеративните органи на растенията (пъпки и завръзи), нападнати в ранните фази от развитието се деформират, изсъхват и окапват.

Вижте цялата статия
artice preview - imageВ овощната градина през юни
Дата: 28/06/2020

През юни черешите, вишните и ягодите зреят масово, както и ранните сортове малини, кайсии, праскови, круши и ябълки. Грижите за опазване на плодовата реколта и дърветата продължават.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБръмбар спасява страдащите от алергии към амброзия
Дата: 22/06/2020

Малкият бръмбар "Ophraella communa" и Ambrosia artemisiifolia имат едно общо нещо: Те са внесени от Северна Америка в Европа, така че са инвазивни и интродуцирани видове, които могат да застрашат първоначалната флора и фауна на стария континент. Но Ophraella communa може също така да бъде и полезен вид, тъй като любимата му храна са амброзиите, чийто цветен прашец предизвиква масови алергичните реакции на милиони хора в края на лятото и есента.

Вижте цялата статия
artice preview - imageРастителнозащитни грижи при картофите
Дата: 09/06/2020

Колорадският бръмбар е основен неприятел по картофите у нас. Той е разпространен в цялата страна и има решаващо значение при производството на картофи; Нанася вреда също при доматите и патладжана;Вредят ларвите и бръмбарите, които се хранят с листата на растенията. Количеството на консумираната храна зависи от температурата и влажността на средата и от фенофазата на растенията. Най-опасни за растенията са повредите причинени по време на цъфтеж и клубенообразуване.

Вижте цялата статия
artice preview - imageРастителна защита на черешите и вишните през май
Дата: 28/05/2020

Черешата и вишнята през този период се пръскат двукратно срещу цилиндроспориоза (бяла ръжда), кафяво гниене и черешова муха.

Вижте цялата статия

<<123456789101112131415161718>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Agropal
ИЗБРАНИ