Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
НЕПРИЯТЕЛИ
artice preview - imageНеприятели при разсадопроизводството
Дата: 09/03/2020

За сеитба се използват здрави или обеззаразени семена. В разсадното отделение се обезпечава оптимален температурно-влажен режим.

Вижте цялата статия
artice preview - imageВ овощната градина през февруари
Дата: 22/02/2020

Грижите за опазване на овощките от болести и неприятели трябва да започнат още през февруари. През този месец голяма част от овощните видове са във фенофаза на принудителен покой поради неблагоприятните температури. Затопляннията през този месец могат да доведат до активизиране на жизнените процеси, както при плодните видове, така и при техните вредители.

Вижте цялата статия
artice preview - imageИнвазия на пустинни скакалци в Африка
Дата: 06/02/2020

В Етиопия, Кения и Сомалия от месеци се редува екстремна суша с продължителни наводнения. Към тези климатични аномалии местното население прибавя и неуспешната си борба към масивната инвазия от пустинни скакалци, които почти напълно се унищожили реколтата. Размерите на щетите, особено в регион като Източна Африка, граничат с пълна икономическа катастрофа. Властите в Кения признаха, че подобно бедствие не са виждали от 70 години.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЕсенни растителнозащитни мероприятия при полските култури
Дата: 04/10/2019

Правилната сеитбена подготовка, дълбочината на сеитбата от 5-6 см, сеитбената норма, предсеитбено или сеитбено торене, валиране и необходимата влага са предпоставка за добре гарнирани посеви. Не без значение е и спазването на срока за сеитба и сеитбената норма. Семената от пшеница и ечемик се обеззаразяват срещу праховита и твърда главня, а на ечемика - срещу за ленточна болест.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЕсенно растителнозащитни мероприятия в зеленчуковата градина
Дата: 30/09/2019

През септември се създават условия за образуването на обилни роси, които са причина за заразявания от картофена мана по късните домати и брашнеста мана по морковите, зимния чесън и лука. Време е зеленчуковия разсад да се обеззарази.

Вижте цялата статия

<<123456789101112131415>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Pioneer Bulgaria
Agropal
ИЗБРАНИ