Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
FMC Agro | ФМС Агро
БОЛЕСТИ
artice preview - imageВ овощната градина през юни
Дата: 28/06/2020

През юни черешите, вишните и ягодите зреят масово, както и ранните сортове малини, кайсии, праскови, круши и ябълки. Грижите за опазване на плодовата реколта и дърветата продължават.

Вижте цялата статия
artice preview - imageРастителнозащитни грижи при картофите
Дата: 09/06/2020

Колорадският бръмбар е основен неприятел по картофите у нас. Той е разпространен в цялата страна и има решаващо значение при производството на картофи; Нанася вреда също при доматите и патладжана;Вредят ларвите и бръмбарите, които се хранят с листата на растенията. Количеството на консумираната храна зависи от температурата и влажността на средата и от фенофазата на растенията. Най-опасни за растенията са повредите причинени по време на цъфтеж и клубенообразуване.

Вижте цялата статия
artice preview - imageРастителна защита на черешите и вишните през май
Дата: 28/05/2020

Черешата и вишнята през този период се пръскат двукратно срещу цилиндроспориоза (бяла ръжда), кафяво гниене и черешова муха.

Вижте цялата статия
artice preview - imageОгнен пригор по крушата
Дата: 13/05/2020

Огненият пригор е бактериално заболяване, което се среща посевместно в страната. Патогенът напада и се развива главно при видове от сем. Rosaceae, а сред най-чувствителните гостоприемници на бактерията е крушата. Заболяването може да се развие по всички части от дърветата, като унищожава цветове, леторасли и скелетни клони. Заразата може да достигне до стъбло и да се развие и по подложката.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБолести и неприятели по зеленчуците на полето през април
Дата: 16/04/2020

Ризоктония по картофи Причинител – Rhizoctonia solani Симптоми/Повреди По заразените клубени се наблюдават тъмни до черни склероции на гъбата. Върху кълновете на заразените клубени се появяват черно-кафяви петна, които причиняват загиването им.

Вижте цялата статия

<<12345678910111213141516171819>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Agropal
ИЗБРАНИ