DuPon | ДюПон - Растителна Защита на Житни Култури
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
БОЛЕСТИ
artice preview - imageСачмянка по костилковите овощни видове може да бъде причинена не само от бактерия, но и от гъба
Дата: 16/11/2018

Сачмянката по костилковите овощни видове може да бъде причинена освен от бактерията– Pseudomonas syringaep.v. syringae, но и от гъбата Stigmina carpophylla ( Corryneumbejrincki )

Вижте цялата статия
artice preview - imageБактериално изсъхване
Дата: 14/11/2018

При благоприятни условия за развитие на болестта тя обхваща постепенно цялото дърво. От начало изсъхват отделни клонки и скелетни разклонения, а по-късно и цялото дърво. Обикновено листата на болните дървета не окапват през есента.

Вижте цялата статия
artice preview - imageПовече от 20 неприятели атакуват салатата
Дата: 05/11/2018

През последните години салатата – главеста, листна и маруля, е основен компонент в производствените схеми в оранжериите, предимно като междинни култури през есенно-зимния период. Чрез етапно разсаждане за пазара се осигурява продукция за свежа консумация с много добри хранителни, вкусови и диетични качества.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСъхранение на плодовете, картофите и лука
Дата: 02/11/2018

Съхранението на плодовете зависи от видовия и сортов състав, както и от условията, при които се съхраняват. Късните ябълкови и крушови сортове и дюлята могат да се съхраняват при обикновени условия до 2-3 месеца, а в хладилник - до 4-6 месеца. При неправилен режим по съхранените плодове се развиват болести от инфекциозен или неинфекциозен характер.

Вижте цялата статия
artice preview - imageОгнен пригор по семковите овощни видове
Дата: 31/10/2018

Това е бактериално заболяване, което поразява всички надземни части на семковите овощни видове - круша, ябълка, дюля, мушмула. Заразените дървета се познават по характерните кукообразно извити от върха надолу и изсъхнали млади леторасти, клони с изсъхнали почернели листа и плодове, които остават по дърветата и не окапват. Бактерията причинител на болестта се запазва през зимата в заразените клони

Вижте цялата статия

<<12345678910111213>>

Агредо
Syngenta
Pioneer Bulgaria
Лебозол Дюнгер ГмбХ
SlovBul
Agropal
Доби Пресс
ИЗБРАНИ